Atacul la adresa ortodoxiei este foarte periculos. Nu se poate schimba data celebrării Învierii!

Postat de pe 12 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat pe atacul asupra cutumelor ortodoxiei în Săptămâna Patimilor, generat de către promotori ai sorosismului, dar susținut în mod surprinzător de câțiva înalți ierarhi ai BOR.

În debutul Săptămânii Patimilor, doi intelectuali români au tulburat liniștea caracteristică perioadei premergătoare Paștelui prin declarațiile lor șocante. Este vorba despre Teodor Baconschi și Adrian Papahagi, care au propus în mod public o adevărată blasfemie: să se schimbe data Paștelui ortodox pentru a coincide cu Paștele catolic. Gestul lor a fost criticat de către Cozmin Gușă în editorialul său intitulat Băsiștii Baconschi și Papahagi, ‘fiii taților lor’, învie înaintea Învierii! Se prefac ortodocși, dar au emisie sorosistă”. Surprinzător, însă, este faptul că doi înalți ierarhi, Mitropolitul Andrei de la Cluj și Episcopul Ignatie al Hușilor, au susținut ideea celor doi intelectuali, împreună cu Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Jurnalistul Bogdan Comaroni a condamnat gestul celor doi intelectuali în colaborare cu liderii ortodoxiei române, criticând în special momentul în care aceștia au ales să lanseze în spațiul public un mesaj atât de controversat. „Momentul ales îți arată clar că este impus, vine de undeva din exterior. Un alt lucru care-mi arată mie că este ticluit este că imediat i-au dat importanță și au avut reacție ierarhi ai Bisericii Ortodoxe. Ba chiar și Patriarhul Daniel a intervenit și a spus ceva de genul că e fezabil”, a punctat jurnalistul.

Cert este că această dezbatere controversată, cu influențe progresiste pregnante, a intensificat dezbinarea dintre români chiar în Săptămâna Mare. „Infiltrații de la vârful Bisericii pun în pericol, prin colaborarea sau acceptul lor față de propunerea asta a sorosistilor, unitatea și integritatea Bisericii noastre”, a sintetizat Cozmin Gușă concluzia emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background