Banca din România care îți calculează amprenta de carbon 

Postat de pe 11 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că Raiffeisen Bank le permite clienților să își monitorizeze amprenta de carbon prin intermediul noii aplicații lansate.

Cei de la Raiffeisen Bank au lansat o aplicație, Smart Market, care le permite utilizatorilor și clienților băncii să monitorizeze amprenta de carbon, adică emisiile totale de gaze cu efect de seră pe care o persoană le produce într-un anumit interval de timp. „Clienții digitali ai băncii nu vor fi recompensați doar prin oferte atractive ale băncii sau ale partenerilor săi, ci vor avea posibilitatea să măsoare impactul tranzacțiilor lor asupra mediului. Astfel, vor fi mult mai motivați să contribuie la un viitor sustenabil. Aceasta este prima bancă din România care a lansat o soluție pentru a calcula amprenta de carbon a tranzacțiilor realizate de clienți”, spun cei de la banca austriacă.

Emisiile de carbon ale fiecărui utilizator vor fi calculate pe baza tranzacțiilor făcute cu cardul sau prin intermediul contului. Ulterior, acestea vor fi afișate pe profilul din aplicație al clienților. Astfel, oamenii vor cunoaște ce impact au asupra mediului și vor putea reduce efectele nocive, susțin cei de la banca austriacă. În Europa există mai multe astfel de inițiative ale băncilor care le arată utilizatorilor ce impact au tranzacțiile lor, câți copaci „ucid” ș.a.m.d.

Rămâne de văzut dacă și restul băncilor de la noi din țară vor adopta acest trend. „Eu zic să ne dea mici de greiere dacă avem amprentă de carbon mică și dacă mâncăm ecologic”, a încheiat Iosefina ironic.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background