Astrolog Sanda Ionescu la Golden Hour: Previziuni pentru luna decembrie 2023

Postat de pe 28 noiembrie 2023

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, astrologul Sanda Ionescu a dezvăluit ce ne rezervă astrele în luna decembrie.  

Prima parte a lunii decembrie vine cu dorința de ideal și vise mărețe. E nevoie să înțelegem că visul nu ni-l poate lua nimeni. Suntem ceva mai idealiști și avem senzația că nu există limite. Suntem activi, în continuă mișcare, având dorința mare de evoluție pe toate planurile. Avem poftă de viață și suntem entuziaști.

În cea de a două parte a lunii decembrie, odată cu intrarea Soarelui sub semnul Capricornului și formarea Solstițiului de iarnă, revenim cu picioarele pe pământ. Ne dorim obiectivitate, muncă practică și concretă. Ne facem deja planuri pentru anul care urmează. Soarele în Capricorn ne aduce lecția disciplinei.

Din 2 decembrie, Mercur se instalează sub semnul Capricornului, aducând o minte mai organizată și dorința de argumentare informațională. Comunicarea sub acest aspect poate fi mai autoritară, dar și cu atitudine care cere respect. E necesar să folosim o comunicare mai matură, studiată pentru a câștigă respectul auditoriului. Acest aspect ne ajută să conștientizăm că informația este cea mai mare putere și aduce o gândire practică, deci devenim mai zgârciți în cuvinte. Proiectele pe termen lung au șanse mări să fie puse în practică.

În dată de 13 decembrie, Mercur retrogradează sub semnul Capricornului, astfel încât e necesar să reînvățăm lecțiile lui Mercur Retrograd sub acest semn zodiacal, pe care le-am amintit mai sus. Însă, din 23 decembrie, Mercur se întoarce în mers aparent retrograd sub semnul Săgetătorului și stă aici până în prima zi a anului 2024. Sub acest aspect, Mercur se simte dat la o parte, fiind exilat. Vom avea tendința să dăm vină pe ceva sau pe cineva, în loc să vedem unde greșim noi personal.

Cum ne ajută această Retrogradare?

E indicat să învățăm să ne facem înțeleși, să vorbim doar atunci când este necesar, să învățăm să ne cizelăm mintea, să o ținem în frâu, să nu mai exagerăm și să învățăm să râdem mai mult.

Venus se mută în semnul în care se simte exilată, și anume în Scorpion. Venus intră în Scorpion de pe data de 5 decembrie. Aici Venus vine cu atașamente relaționale, sociale interumane și financiare. Fiind Exilată aici, e posibil să uităm de noi și să facem tot posibilul să facem pe plac celor din jur, să cerșim validarea. Sub acest aspect suntem mai sensibili, ne exprimăm cu pasiune bolnăvicioasă sau cu sarcasm.

Luna Nouă a lunii decembrie se formează pe 13 decembrie, cu apogeul la ora 1:12. Această Luna Nouă în Săgetător ne îndeamnă către emoții ceva mai agitate, suntem mai activi, ne dorim mai multă mișcare și mai multă distracție. Acest aspect ne ajută să fim mai orientați către scopul nostru și direcția dorită. Luna Nouă susține proiectele noi.

Marele eveniment al lunii decembrie este Solstițiul de iarnă, ce se va forma pe 22 decembrie, la ora 5:15. Ascendentul Solstițiului este în Scorpion, aducând mesajul transformării. Guvernatorul Ascendentului este Marte, care este sub semnul Săgetătorului. Marte prin aspectul său cu Neptun ne scoate din starea de confort a viselor și ne pune la muncă. Cu acest aspect, vânzătorii de iluzii vor fi deconspirați mult mai mult în următoarele trei luni. Vedeta Solstițiului, Soarele, face aspecte benefice ce ne susțin în a acționa benefic spre evoluția noastră practică și spirituală. Suntem susținuți către echilibrul emoțional, voință, dăruire, generozitate, sinceritate, abundență, noblețe, etică, perseverență, discernământ și stabilirea priorităților.

Și ultimul aspect al lunii decembrie are loc în dată de 27 decembrie, când se formează Luna Plină sub semnul Racului, cu apogeul la ora 2:31. Luna Plină, în general, ne cere atenție mărită, vigilență. Sub acest semn al Racului, e indicat să învățăm să iertăm, să nu ne agățăm de trecut pentru a crea viitorul, ci mai degrabă să ne împăcăm cu el. Totodată, Luna Plină sub semnul Racului ne susține în maturitatea emoțională, ne îndeamnă să fim acolo unde este nevoie de noi, în sânul familiei. Luna decembrie este o lună a sărbătorii, a familiei, a bucuriei de viață, iar astrele susțin această perioada feerică.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background