Alegerile democratice, o capcană pentru iepuri?

Postat de pe 28 noiembrie 2023

Autor: Monica Tatoiu

Libertatea costă. Cine mai este atât de ingenuu sau fraier să mai creadă, după 30+ ani de „democrație”, că libertatea-egalitate-fraternitatea adevărată, în fond și nu în formă sau informația de calitate este moca?  Din orice este gratis, cine înțelege, inițiații, fac profit. Ca la criptomonede sau fondurile speculative de investiții. Dacă nu a fost clar în ultimii 30 de ani, deciziile guvernamentale care urmează în perioada alegerilor (5 la număr) din 2024, ne vor vindeca de iluzii. Cu durerile de rigoare,  în 2025.

Prima chestie care ar trebui să ne sune în urechi ca nino-nino de la ambulanță,  ar trebui să fie că este sfârșit de noiembrie si nu avem buget, uite taxa nu e taxa pe muncă sau capital, dar avem promisiuni fără număr, de dat cu șapte mâini, la electoratul vulnerabil. Cel majoritar. Că din păcate suntem o țara cu mulți oameni în nevoie. Pentru că de 30+ de ani politicienii aleși democratic au jucat viitorul RO la păcănele. Sport național. La câți consumatori de păcănele sunt în România și electoratul șmenarilor de păcănele este pe măsură. Ca să-ți joci viața la păcănele fără sa înțelegi cum funcționează programul mașinii care îți toacă banii trebuie să ai școală cât politicienii pe care ai pus ștampila. De bună voie și nesilit de nimeni.

Când o administrație responsabilă identifică o problemă, are responsabilitatea democratică și morală să creeze legi care să rezolve problema. Legi aplicabile, fără ambiguități care să nu necesite norme stufoase de aplicare. Care să nu creeze culuoare de fugă pentru un anumit capital profitabil și imoral. Dacă legile sunt doar fumigene care să amețească electoratul înainte de sacrificarea iminentă,  atunci cum ar trebui numiți inițiatorii lor? Dicționarul este plin de adjective utile. Dar greu de folosit în contextul protecției datelor personale și drepturilor omului. Pentru că suntem teoretic un stat de drept. Că se mișcă strâmb nu contează. Se mișcă strâmb toată Europa, așa că de ce să ne plângem tocmai noi care suntem la mila ei.

Care vor să fie temele de campanie pentru europarlamentarele din iunie?  Păi imigrația din zonele de conflict. La care România nu a contribuit dar din solidaritate trebuie să plătească. Europa  Ursulei, numită politic și nevotată liber, vrea să ajute pe toată lumea, mai puțin pe cetățenii care nu au votat-o dar se spală cu ea pe cap de 4 ani. Și le cade perișorul economic. Culmea este ca ea mai vrea odată. Mai avem problema încălzirii globale fără nici o propoziție despre gunoaiele UE care tot forțează granițele României de când China a zis pas la importurile de resturi de civilizație europeană. Cine face profit din gunoaie are resurse de finanțare pentru locurile eligibile pe listele libertății și democrației. Nu cred că problema vaccinurilor o să fie sub preș la europarlamentare. Până la urmă decizia de achiziție s-a luat la nivel de șefii de state la Consiliul European și mai apoi trepădușii dornici de sinecură din guvern au semnat ca primarii fără coloana vertebrală. Să plătească și ei dar și mahării de la vârful împărțirii puterii. Cei care în pandemie s-au comportat mai presus de legile normalității. Și o să mai fie o temă care o să inflameze masele tot mai sărace. Federalizarea Europei. Și renunțarea la unanimitate în luarea deciziilor. Noroc că Estul Europei are în majoritatea sa instinctul de supraviețuire. România nu se califică pentru această calitate prin liderii săi vremelnici. Cei care vor egalitate dar nu pentru iepuri. Iepurii urmează să fie sacrificați în aprilie 2025.Conform standardelor UE.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background