Încă 8 polițiști arestați pentru corupție și consilierul UDMR pedofil

Postat de pe 28 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a evidențiat cazuri de corupție în rândul polițiștilor, dar a dezvăluit și care sunt faptele odioase ale unui consilier UDMR.

Direcția Generală Anticorupție Vaslui a efectuat 16 percheziții pe raza municipiului Huși, dintre care una a fost făcută la sediul unei instituții publice într-o cauză penală vizând infracțiuni de luare de mită comise de polițiști și polițiști de frontieră. Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz au fost declanșate în urma unui apel la call-center-ul anticorupție. Un conducător auto reclama la linia verde că un polițist din Huși i-a cerut bani pentru a nu i se aplica amendă.

Investigațiile au scos la iveală că nu era vorba de un caz izolat, ci mai degrabă o obișnuință a agenților rutieri. În urma monitorizărilor, 8 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși și un agent al Poliției de Frontieră au fost puși sub acuzare. Sume între 100 și 1.500 de lei erau solicitate pentru a nu fi sancționați șoferii sau pentru ca aceștia să treacă în mod fraudulos granița.

Tot astăzi, un profesor de istorie de la Colegiul Național „Marton Aron”, membru UDMR și consilier la Miercurea Ciuc de 4 mandate, a fost acuzat că a abuzat sexual elevele liceului timp de 20 de ani. Anul acesta, profesorul și-a dat demisia, motivându-și decizia prin faptul că are nevoie de o pauză și vrea să se pensioneze. Surse din anchetă, însă, susțin că retragerea sa de la catedră s-a produs tocmai pentru că urmau să iasă la iveală detalii din ancheta în care este vizat. Ceilalți profesori și conducerea liceului nu au luat măsuri și nu au demarat nicio anchetă internă, deși elevele au făcut reclamații de-a lungul anilor.

Primarul din Miercurea Ciuc a fost luat la întrebări de către cetățeni și a declarat în fața lor că faptele profesorului de istorie sunt de condamnat și că nu avea cunoștință de activitățile sale. Profesorul pedofil își dăduse demisia și din funcția de consilier, autoincriminându-se, practic, prin această fugă.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background