Arafat minte zicând că n-a coordonat opreațiunea la Crevedia! Vor fi urmări la nivelul SRI Oltenia

Postat de pe 4 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marius Ghilezan a vorbit despre dezastrul Crevedia, Raed Arafat, politicieni și servicii secrete, în condițiile în care nimeni nu-și asumă responsabilitatea, deși presa indică ilegalități și vinovați.

Marius Ghilezan a dezvăluit că cea mai mare problemă actuală a locuitorilor din Crevedia este faptul că nu-și mai pot umple sau cumpăra butelii de gaz, inclusiv stațiile de carburant retrăgându-le de la vânzare. Un reprezentat al firmei (ilegale) a lui Doldurea a vizitat Crevedia astăzi pentru a se interesa de problemele din zonă și pentru a oferi sprijin celor care au nevoie. 6 case au fost distruse complet, iar aproximativ 34 au fost avariate. Florin Petre, primarul Crevediei, s-a închis în birou, refuzând să interacționeze cu jurnaliștii. Raportul lui Arafat este nemulțumitor, acesta dând vina pe pompieri pentru dezastrul de la Crevedia, deși el a preluat comanda operațiunilor de intervenție. S-a ajuns la a patra victimă, iar ajutorul de stat este infim. Acestea sunt noile detalii de la fața locului pe care jurnalistul Marius Ghilezan le-a relatat în cadrul emisiunii.

Raed Arafat a ajuns la locul dezastrului în jurul orei 20:10, după aproape o oră și jumătate de la prima explozie, și a preluat imediat controlul intervențiilor, deși astăzi încearcă să paseze răspunderea pompierilor. Jandarmii, în schimb, au procedat exemplar, evacuând cetățenii în timp util. Șeful pompierilor nu a fost prezent la fața locului. Oameni importanți de la nivelul Serviciului Român de Informații par să protejeze ilegalitățile comise de autoritățile care au gestionat tragedia (Șeful SRI Oltenia, protectorul GPL-iștilor de la Crevedia. Conexiuni cu Coldea! – Solid News).

„E limpede că nu vom afla niciodată afacerea GPL-ului și de unde provine acest gaz, atâta timp cât directoare la firma lui Doldurea era o apropiată a rușilor, care aveau acea firmă, fapt documentat în puține ziare de investigație. E limpede că nu se va afla, cu toate că și Parchetul General ar fi spus că amestecul compozit de două gaze s-ar putea să fi provocat explozia, sursele de la fața locului spunând că s-ar fi amestecat butan (care e 60 de bani) cu propan (care e 30 de bani) ca ulterior să se vândă ca GPL la 3,5 lei. Uitându-ne pe cifrele de afaceri de peste 100.000.000 de euro ale firmelor patronate de Doldurea, este limpede că ei alimentează multe dintre GPL-urile din România. Marcel Ciolacu trimitea mesaje unor oameni grei din județ chiar în seara aceea, deci știa că ăștia sunt sponsorii lui Paul Stănescu”, a dezvăluit Marius Ghilezan, subliniind astfel că marea caracatiță a corupției era bine cunoscută la nivel înalt. Localnicilor li se ofereau butelii pe gratis ca să păstreze tăcerea și să nu reclame neregulile la poliție. Întrebat dacă se va folosi acest scandal pentru „reglări de conturi” în interiorul SRI, Marius Ghilezan a spus că țintele sunt generalul Adrian Ciocârlan (din nou) și Paul Stănescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background