Andrei Gușă: Lucian Bode a fost cel mai persiflant ministru în materie de politici anti-drog!

Postat de pe 22 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a devoalat și criticat reacția întârziată a lui Lucian Bode, fostul Ministru de Interne al României, care a cerut abia acum, în al doisprezecelea ceas, crearea de urgență a unor unități terapeutice cu scopul reinserției sociale a consumatorilor de droguri.

Actualul secretar general al PNL, Lucian Bode, a anunţat în urmă cu o săptămână că partidul face demersuri pentru a se crea comunităţi terapeutice cu scopul reabilitării sociale a consumatorilor de droguri, plecând de la premisa că un consumator este o persoană bolnavă.

„Solicităm crearea de urgenţă a unor comunităţi terapeutice cu scopul reinserţiei sociale a consumatorului de droguri. Pentru asta este nevoie de finanţare, soluţia este la îndemâna Guvernului. Asigurarea surselor de finanţare atât din fonduri europene nerambursabile şi PNRR poate reprezenta o soluţie, cât şi programe guvernamentale unde eligibile vor fi organizaţiile neguvernamentale, centrele medicale, centrele de îngrijiri. S-a desprins o primă concluzie – câte astfel de centre ar fi necesare. Sigur nevoia este una foarte mare. Prima noastră propunere este să înfiinţăm opt centre regionale pentru care să asigurăm finanţarea din fonduri europene, respectiv fonduri guvernamentale”, a declarat fostul Ministru de Interne.

Lucian Bode a fost până nu demult Ministru de Interne, având în subordine exact autoritățile competente care ar fi putut diminua sau chiar stopa fenomenul traficului și consumului de droguri. „A fost Ministru de Interne totuși 3 ani. Eu nu am văzut Ministru de Interne mai persiflant vizavi de problema drogurilor din România, s-a raportat la aceasta ca și cum nu ar exista. Dați-mi voie să nu cred că unui Ministru de Interne nu i s-ar fi adus la cunoștință această problemă, în condițiile în care avem sute de mii sau milioane de consumatori, ocazionali sau regulați.

S-a trezit cam târziu. Și Ciucă a fost ministru și chiar prim-ministru și nu l-a interesat, dar măcar tace. Văd la Bode același tupeu ca la Ludovic Orban. Ai plecat de un minut din funcție, n-ai făcut nimic sau ai făcut fix ce spui acum că nu ar trebui făcut. Trei ani n-ai pus osul la treabă. Câți copii o fi devenit dependenți de droguri în acești trei ani pentru că nu s-au luat măsurile care trebuiau luate? Nu s-a descurajat traficul de droguri, poliția locală nu a făcut razii pe lângă școli, nu s-a făcut absolut nimic”, a fost comentariul critic al lui Andrei Gușă.

Guvernanții ar fi putut implementa multiple soluții eficiente care ar fi dat roade. Ar fi putut să dea ordin la nivel național să existe un echipaj de poliție în fața școlii care să monitorizeze evenimentele suspecte din timpul orelor. Aproape că a părut că problema aceasta nu a existat în timpul mandatului lui Bode, nu a reprezentat o prioritate, deși dezastrul drogurilor este înrădăcinat la noi în țară de mult mai multă vreme.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background