Andrei Gușă: AUR locul 1, PSD-PNL locul 2, ADU pe 3, apropo de potențialul de reprezentare al listelor!

Postat de pe 5 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a făcut un top al listelor la alegerile europarlamentare, clasificând partidele intrate în cursă în funcție de potențialul de reprezentare a candidaților propuși de acestea.

Din punctul de vedere al scorului electoral, alianța PSD-PNL se clasează pe locul 1, urmată de AUR pe locul 2 și ADU pe locul 3. Cu toate acestea, clasamentul partidelor în funcție de capacitatea candidaților de a reprezenta și apăra interesele României este cu totul altul.

În viziunea lui Andrei Gușă, ADU este un partid format din oameni care au demonstrat că nu luptă pentru interesul național, exprimat de majoritatea românilor. „Eu nu cred deloc în interesul lor de a apăra nevoile celor mulți, pentru că par mai mult niște interpuși ai Factorului Extern în România”, a explicat Andrei Gușă, clasând din start ADU pe locul al treilea.

Pe locul al doilea se situează coaliția PSD-PNL, care are și oameni grei pe listă, însă oameni care nu au făcut nimic în ultimul mandat. Rareș Bogdan, în afară de câteva discursuri și în afara faptului că a pozat în prietenul lui Manfred Weber, nu a adus niciun beneficiu țării. Cei de la PNL au susținut-o necondiționat pe Ursula von der Leyen, poate unul dintre cei mai detestați lideri din lume. Totodată, coaliția PSD-PNL, care susține că se luptă împotriva „extremismului”, demonstrează că disprețuiește democrația pe toate palierele electorale, pentru că reprezentanții celor două partide își impun propriul candidat, anume pe Cătălin Cîrstoiu, un medic bucureștean lipsit de notorietate și care nu este pe placul cetățenilor. „Pare mai mult o formă de aroganță, pe principiul ‘Voi votați, că oricum iese cine vrem noi’”. Și la europarlamentare, coaliția PSD-PNL impune aceeași listă, deși românii sunt foarte nemulțumiți de activitatea actualilor europarlamentari veniți din partea celor două partide. În plus de asta, PSD și PNL impun candidați de la centru și în cadrul alegerilor locale, pentru a ocupa primăriile și Consiliile Județene, împotriva dorinței comunităților din acele orașe. PSD-ul nu are avantaje din tot acest scenariu al împărțirii listei la europarlamentare cu PNL-ul. Așadar, pare că social-democrații au ajuns victime ale presiunilor exercitate de președintele Klaus Iohannis asupra premierului, pentru că Iohannis are scopul de a obține un post european bun, care să-i asigure imunitatea.

Pe locul 1 se clasează AUR-ul, care nu are o listă absolut strălucită, dar a inclus printre candidații la europarlamentare politicieni care s-au zbătut pentru România, cum este Cristian Terheș, activiști foarte implicați în societate, cum este Aurelian Popa, și alți oameni care au potențial, sunt de bună credință și au șanse reale să ne reprezinte corespunzător în PE.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background