America își pierde credibilitatea

Postat de pe 4 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Adrian Severin și-a exprimat punctul de vedere cu privire la pașii pe care îi va face China de acum încolo, spunând că această țară va răspunde SUA printr-o strategie inspirată de jocul GO.

„Să nu uităm, când evaluăm sau încercăm să anticipăm reacțiile Chinei, că această cultură chineză nu este adânc înrădăcinată în logica jocului de șah sau poker, ci în cea a jocului de GO. Unii sunt nemulțumiți de reacția Chinei, pentru că ei sperau ca America să ia o bătaie cumplită, China să înceapă un război și în câteva zile să fie Taiwanul ocupat. Cel mult, eșecul Chinei poate fi depistat în zona propagandei, pentru că, într-adevăr, americanii sunt specialiști în această reclamă comercială”, declară Adrian Severin.

„Chinezii nu vor să-și ostilizeze chinezii taiwanezi, pornind un atac împotriva lor sau distrugându-i. Ei au un plan foarte îndelungat și nu au în vedere formula militară. Dacă este să vorbim despre o înfrângere a SUA în acest exercițiu, este aceea că am constatat un deficit sistemic de discernământ al Americii, subliniază Adrian Severin.

Ce a însemnat de fapt vizita lui Nancy Pelosi?

„Ni s-a creat o așteptare a unei reacții militare fără ca ea să aibă vreo dovadă. În niciun moment nu au spus chinezii că vor reacționa militar la această vizită sau că vor ataca Taiwanul în următoarele 24 de ore. Ni s-au indus aceste idei de către specialiștii în marketing pentru ca ei să poată veni să spună ‘păi, vedeți, n-au ocupat Taiwanul, deci noi am câștigat (în această bătălie propagandistică‘”, avertizează Adrian Severin.

„Dacă Nancy Pelosi s-a dus acolo de capul ei, înseamnă că în America e haos. Dacă nu s-a dus de capul ei și toată lumea de la Washington sugerează că a fost un demers personal, înseamnă că americanilor le este frică să spună adevărul. Dacă își asumă conducerea, înseamnă că nu ne mai putem baza pe discernământul americanilor, pentru că ei nu au câștigat nimic din această vizită și legitimează China să nu mai aibă nicio rezervă în a se asocia tuturor alianțelor americano-sceptice”, evidențiază Adrian Severin în concluzia emisiunii.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background