Nouria Nouri: Cursurile de actorie te ajută în viață în general

Postat de pe 3 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour” de miercuri, moderată de Jessie Baneș, a fost invitată actrița Nouria Nouri, trainer de actorie pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

Cum v-a venit ideea să faceți o școală pentru tinerii pasionați de actorie?

„Inițial am absolvit Liceul Pedagogic, însă nu am profesat pentru că m-am îndreptat spre teatru, am absolvit UNATC. După aceea, am lucrat la un radio pentru copii timp de 10 ani și uite așa am ajuns să interacționez foarte mult cu copiii, să fac spectacole cu și pentru copii. Mi-am dorit să-i învăț și pe ei câte ceva din tainele actoriei, pentru că sunt foarte mulți interesați”, povestește Nouria Nouri.

Ce învață cei mici când vin la academie?

„Avem și cursuri fizice, și online. Eu lucrez individual, pentru că vreau să mă axez pe nevoile fiecărui copil în parte. Unul poate avea probleme de gestionare a emoțiilor, altul poate avea probleme de dicție sau de atenție sau concentrare. Și atunci noi facem jocuri și exerciții teatrale care îi ajută pe copii să se concentreze și să aibă curaj să-și exprime părerile. Dacă la început vin timizi, pe parcurs îi vezi pur si simplu cum înfloresc”, spune Nouria Nouri.

Care este programul mai exact?

„Noi lucrăm în fiecare zi, am cursuri de luni până vineri. Se lucrează o oră cu fiecare copil. Mai mult de o oră nu e indicat, pentru că nu rezistă și își pierd concentrarea. Se văd rezultatele, pentru că le-am stârnit curiozitatea și copiii vor să ne și întâlnim fizic. Mi-a venit ideea să organizez tabere, unde desfășurăm și cursuri de actorie, dar și cursuri de pictură”, explică Nouria Nouri.

Au ocazia să joace pe scenă la sfârșitul cursurilor?

„Pe copiii cu care lucrez de mai multă vreme i-am înscris la casting-uri și au început deja să joace în seriale. Sunt foarte mândră de ei, pentru că au dat probe, au luat și s-au și descurcat”, mărturisește Nouria Nouri.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background