Ambasadoarea SUA s-a întâlnit cu Clotilde Armand + interviul despre situația politică din România

Postat de pe 1 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de joi a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a anunțat că Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, s-a întâlnit cu Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand are numeroase plângeri pe numele ei, făcute inclusiv de către consilierii de la Sectorul 1 care au sesizat diverse nereguli. De unde partenerul strategic era considerat vârful de lance în lupta împotriva corupției, iată că ambasadorul SUA nu i-a reproșat nimic primarului Sectorului 1, ci, dimpotrivă, Clotilde Armand a fost lăudată pentru activitatea de primire și găzduire a refugiaților ucraineni. Pe voluntarii care chiar au stat zi și noapte să-i ajute pe ucraineni cine îi laudă?

„A fost mai mult o chestiune de imagine, astfel încât doamna Armand, care a și postat pe Facebook, să arate că există susținere mutuală între ea și ambasadoarea SUA”, a evidențiat Iosefina.

Ulterior, Kathleen Kavalec a dat un interviu la G4media despre situația din Guvern și despre criza politică din România. A negat complet că ar exista o criză politică în România, conturând un tablou perfect. Întrebată de rotativa guvernamentală, Kavalec a declarat: „Cred că depinde de partidele care au ajuns la acord. Au avut un plan și, bineînțeles, dacă vor să schimbe planul, asta depinde de ei. Dar, vreau să spun, suntem în contact cu ambele părți. Am lucrat atât cu guvernul, cât și cu parlamentul.

Și cred că ne concentrăm pe relația noastră, pe obiectivele strategice și pe valorile pe care le împărtășim. Așa că sunt încrezătoare, după ce am avut multe discuții de ambele părți, că linia generală de politică externă va continua. Așadar, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu guvernul, indiferent de formatul în care se va ajunge”.

E interesant că un ambasador al unei țări străine se implică în politica internă a României și e și mai interesant felul în care vorbește despre proteste, declarând că e bine că oamenii se exprimă și că se menține stabilitatea în țară. Asta înseamnă fie că protestul va fi înăbușit și deci nu reprezintă un pericol pentru Guvern, fie că a ieșit Kavalec la înaintare ca să spele imaginea Guvernului.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background