Alimentele pe bază de GÂNDACI în magazinele din România!? Lidl speculează risipa alimentară
Postat de Gold FM Radio pe 9 februarie 2023
Autor: Oana-Medeea Groza
PROMOȚIE DE NERATAT: la următoarea pâine cumpărată te vei bucura de dulcele cântec al greierilor din care e făcută făina!
O altă propunere bizară de pe lista globaliștilor: mâncarea de gândaci se vrea, chiar se insistă a fi pusă pe rafturile a tot mai multe magazine. Acesta a fost subiectul analizat de jurnalista Iosefina Pascal, gazda emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.
Se vor goli insectarele?
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, domnul Paul Anghel de la ANPC se întreabă despre gândaci: „În legătură cu informarea corectă și completă a utilizării în produsele alimentare a următoarelor ingrediente aprobate de Comisia Europeană ca sursă de proteine provenite din greierele de casă, larvele gândacului de făină, viermele galben de făină și lăcusta migratoare, considerați că produsele alimentare care conțin proteine de tip ”novel food” din insectele menționate ar trebui să fie etichetate în mod clar și comercializate numai pe rafturi alocate în acest scop?”
„În esență, întrebarea este dacă aceste produse pe bază de gândaci ar trebui să aibă o etichetare specială și standuri special amenajate în magazine. Dar înainte de asta ar fi trebuit să se facă un sondaj care să arate câți români ar consuma așa ceva și apoi să puneți problema reglementării acestor produse. Dar dacă într-o bună zi Comisia Europeană ar aproba consumul de carne umană, ați avea aceleași dileme? Este amuzant, dar sunt întrebări corecte și îndreptățite”, a punctat Iosefina, spicuind din opiniile oamenilor.
Orice companie din domeniul comerțului alimentar cu siguranță ar trebui, înainte de orice, să vadă dacă există cerere. Ce părea cândva doar o idee lansată de conspiraționiști, azi devine realitate. Cei de la CNA au spus că nu ne obligă nimeni să mâncăm gândaci, dar treaba devine serioasă, aceste produse care numai alimentare nu pot fi numite încep să fie comercializate. Nu mai este o conspirație povestea cu mâncarea de gândaci?
„Dacă nu este obligatoriu de ce sunt forțați cei din supermarket-uri să pună pe rafturi așa ceva? Se pregătește în mod clar introducerea acestor ‘alimente’, deși e greu să le numești astfel. Eu, personal nu pot și nu le consider alimente. De gustibus non est disputandum”, își încheie jurnalista analiza.
Lidl speculează, nu donează
Românii din diaspora, mai exact cei din Germania, vin cu vești noi și ne spun că a apărut sacoșa de salvare de la Lidl. Este vorba despre o sacoșă cu alimente, fructe și alte produse care nu au cel mai bun aspect, neputând fi puse pe rafturi, care costă 3 euro bucata și care poate fi achiziționată de cetățenii cu o situație financiară mai precară.
Este o practică obișnuită a magazinelor să selecteze pentru rafturi doar produsele care arată bine și totodată să le arunce pe cele care nu sunt aspectuoase, făcându-se astfel risipă. Sacoșa de salvare conține produse perisabile sau parțial depreciate la transport sau în stoc și care nu arată prea apetisant.
„Este o idee bună într-un fel, dar ar fi fost mult mai corect ca aceste produse să fie donate oamenilor săraci sau băncilor de alimente care au nevoie de așa ceva. Dar, ca întotdeauna, este vorba de bani, bani, bani și în aceste vremuri de criză se speculează orice și pentru cel mai mic profit”, a concluzionat jurnalista.
Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro