Alexa: Iohannis și-a impus voința , liderii PSD și PNL fiind încătușabili în orice moment!

Postat de pe 22 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a vorbit despre vulnerabilitățile liderilor PSD și PNL, ce i-au permis lui Iohannis să-i îngenuncheze și să-și impună voința referitor la calendarul și forma alegerilor.

Aseară, cuplul Ciuciolacilor, așa cum i-a denumit Cozmin Gușă în editorialul său pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, a anunțat comasarea alegerilor europarlamentare cu localele și întocmirea de liste comune pentru europarlamentare. Actualul premier, Marcel Ciolacu, este împăcat cu decizia anunțată, considerând chiar că aceasta este una de natură democratică. Mai mult decât atât, am aflat de la Nicolae Ciucă faptul că o femeie va fi cea care va deschide lista candidaților la europarlamentare. Tot aseară s-a anunțat că alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie, înaintea parlamentarelor.

Toate aceste decizii au fost puse la punct în timpul vizitei lui Klaus Iohannis la Strasbourg, unde Ursula von der Leyen a impus candidatura Laurei Codruța Kovesi. Ca planul să fie implementat conform dorințelor bruxellocrației, lui Iohannis i s-a promis imunitate după încheierea mandatului de președinte, dar și facilitarea accesului în Comisia Europeană, pe un post în sectorul apărării. Scenariul este absolut ilar, având în vedere că Laura Codruța Kovesi a fost în anii precedenți sperietoarea principală a liberalilor și pesediștilor, pe care i-a închis, pe drept sau pe nedrept, iar acum aceeași Laura Codruța Kovesi va fi susținută de Ciolacu și Ciucă. De aproximativ o lună, la Bruxelles s-a început deja selecția pentru viitorul procuror-șef al Parchetului European, o dovadă în plus că se pregătește lansarea lui Kovesi în cursa pentru prezidențiale.

Trebuie precizat, în acest nou context creat, că românii sunt enervați la culme de tupeul și obrăznicia lui Ciucă și Ciolacu de a accepta această comasare nefirească. Lista comună PSD-PNL este un lucru care a indignat profund nucleul dur din cele două partide. Noua alianță și posibila candidatură a Laurei Codruța Kovesi sunt ambalate și etichetate cu denumirea de „coaliție anti-extremism”. Majoritatea mogulilor de presă au avut de suferit din cauza Laurei Codruța Kovesi, care i-a anchetat la sânge și i-a aruncat în pușcărie, cu sau fără dovezi. Iohannis și-a putut impune planul tocmai pentru că majoritatea politicienilor din PSD și PNL sunt pușcăriabili. Rareș Bogdan, Paul Stănescu, Gabriela Firea, toți cei prezenți ieri la conferință, așezați și aliniați cuminți în scăunele în fața pupitrului de unde Ciucă și Ciolacu recitau planul lui Iohannis, sunt șantajabili și pasibili de închisoare, de aici și supușenia lor.

În situația în care toți se vor alinia în spatele lui Kovesi pentru a-i susține candidatura, George Simion va rămâne singur în opoziție, ceea ce îi poate spori scorul electoral, cetățenii privindu-l drept singurul politician care ține cu România.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background