Spânu: Kovesi va intra în lupta de la prezidențiale, Ciolacu sau Ciucă nu-l pot bate pe Simion.

Postat de pe 8 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat evoluția lui Iohannis în plenul PE, ce-a intenționat și care e efectul.

Punctul central al discursului lui Iohannis este reprezentat de invocarea candidaturii unei femei la alegerile prezidențiale. Pe data de 1 februarie 2024, liberalul Ilie Bolojan a declarat că o susține pe Laura Codruța Kovesi la președinția României. „Jurnalista Adriana Duțulescu (Digi24) scrie într-o analiză publicată pe site-ul postului că gruparea Ilie Bolojan din PNL dorește să o impună pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, drept candidat la Președinția României. ’Mai mult decât atât, el (Ciucă – n.red.) știe și că gruparea din Ardeal, care a căpătat în timp o mare influență și este grupată în jurul celebrului fost primar Ilie Bolojan, și-ar dori ca PNL să o susțină la prezidențiale pe Laura Codruța Kovesi, pe care o consideră o variantă mult mai viabilă decât pe el însuși’, subliniază Duțulescu pe digi24.ro”.

La interval de o săptămână, Klaus Iohannis reiterează ideea că România are nevoie de un președinte sau o PREȘEDINTĂ. Ion Spânu consideră că „dacă Laura Codruța Kovesi va intra în cursa electorală, va câștiga în fața oricui, în special datorită faptului că are de partea ei sistemul”. Kovesi va candida doar dacă sistemul îi confirmă că are șanse.

Devine din ce în ce mai posibil scenariul reactivării candidatei Laura Codruța Kovesi, pentru că nu există niciun alt candidat care să-l poată înfrânge pe George Simion în cursa electorală. Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă nu sunt suficient de puternici sau de apreciați de public pentru a-l putea bate pe Simion în finală. În consecință, partidele de la guvernare iau măsuri disperate pentru a-și menține poziția de putere. Variantele sistemului și ale Factorului Extern erau deja pregătite: fie Mircea Geoană, fie Laura Codruța Kovesi. Cum Geoană a fost refuzat de partide, intră în scenă varianta Kovesi, care va reapărea ușor, ușor în sondaje. Tot prin prisma acestui scenariu se insistă și pe tema comasării alegerilor.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background