Percheziții la băieții deștepți din energie și la Ploiești

Postat de pe 8 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Continuă acțiunile DNA: astăzi au avut loc percheziții la Primăria din Ploiești și la firmele din energie, a informat Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”.

Jurnalista a remarcat faptul că, în ultimele dosare importante ale DNA, această structură s-a bazat mai mult pe înregistrări și pe organizarea unor operațiuni de tip flagrant, luându-și măsuri de precauție în plus față de anii precedenți, când dosarele erau dictate. În cazul lui Dumitrescu a fost vorba de o șpagă de zeci de milioane de euro și se pare că nu există revoltă publică, deși fapta e gravă. În oglindă, în cazul lui Dragnea s-a stârnit un amplu protest pentru ca el să fie închis, deși prejudiciul era de doar 3.000 de euro.  

În cazul Primăriei din Ploiești s-a întocmit un dosar de mega-corupție, acţiunea având legătură cu afacerea White Tower și cu deconspirarea unei adevărate mafii imobiliare. Deja au fost arestați notari, avocați și executori judecătorești, precum și arhitecta-șefă și o serie de afaceriști. „În perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, au indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro). În concret, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, urmate de achitarea integrală de către persoanele vătămate a contravalorii acestora şi apoi le înstrăina prin contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică altor persoane”, spun procurorii.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a amendat cu peste 200 de milioane de euro patru companii pentru manipularea pieței de energie electrică. Printre acestea se regăsesc Tinmar Energy și Nova Power & Gas, partener al Nuclearelectrica în proiectul reactoarelor nucleare mici de la Doicești. Astăzi au fost demarate alte percheziții la peste 15 adrese (sedii ale unor firme, domicilii ale unor persoane fizice), toate având în comun afacerile ilegale în domeniul energiei. Una dintre locații este sediul central al Electrocentralei Craiova.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background