Alexa: Cârstoiu va fi o copie palidă a lui Oprescu, deocamdată pare inadecvat, spre penibil!

Postat de pe 21 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a realizat portretul candidatului lui Iohannis la PMB, medicul Cătălin Cârstoiu, așa cum a reieșit din primele apariții publice, respectiv a prezentat mișcările subterane și strategiile discrete de campanie operate de către guvernanți și Iohannis.

Liderii coaliției PSD-PNL impun cu un tupeu inimaginabil un candidat fără notorietate și fără realizări în plan politic, lansându-l în cursa pentru postul de primar general al capitalei. În stilul caracteristic, după conferința de presă ce a urmat lansării lui Cârstoiu, PSD-ul și Ciolacu mai ales devine îngâmfat și își ia o atitudine de superioritate în fața contracandidaților, pe care îi ridiculizează. În timpul conferinței de presă, într-un mod total nepotrivit, Cătălin Cârstoiu a avut o atitudine mult prea veselă în fața întrebărilor riguroase și serioase ale jurnaliștilor prezenți și, mai mult decât atât, se agăța la fiecare pas de colegii săi care erau pe scenă alături de el. Comportamentul său a fost explicat de către jurnalistul Liviu Alexa prin nesiguranța generată de supraexpunerea la care a fost supus, alăturată în mod oximoronic de o siguranță provenită din asigurările constante primite în special de la Iohannis și Pahonțu că nimeni nu-l va împiedica în cursa electorală și că este liber de orice fel de scandaluri, cel puțin la nivel juridic.  

Jurnalistul Liviu Alexa a remarcat o posibilă degradare a relației lui Rareș Bogdan cu Klaus Iohannis, întrucât liberalul l-a atacat în mod public pe Cârstoiu, deși știa clar că el este alesul președintelui pe care l-a servit atâta timp cu o dedicare ieșită din comun. E posibil ca reacția acidă a lui Rareș Bogdan să fi fost pusă la cale tot de către Klaus Iohannis, care a luat în considerare varianta renunțării la Cârstoiu în favoarea motorizării din nou a lui Nicușor Dan, cu scopul clar și precis de a o termina (din punct de vedere politic) pentru totdeauna pe Firea. Varianta a picat în momentul în care Gabriela Firea, la presiunile exercitate de Paul Stănescu din cauza pericolului arestării, a cedat la candidatura ca independentă, însă Rareș Bogdan apucase să se facă de râs și să execute ordinele stăpânului său „Klausilă”.

Împingerea lui Cârstoiu la înaintare dă un semnal foarte prost în interiorul PSD și PNL, îndreptat către activul de partid, pentru că se transmite ideea că era meritocrației și a avansării politice bazate pe muncă s-a sfârșit demult, astăzi primând interesele serviciilor, ale Statului Paralel sau ale lui Iohannis, la pachet cu șantajul. Mai mult decât atât, faptul că Gabriela Firea a fost umilită demonstrează eșecul lamentabil al planului lui Paul Stănescu și a lui Pandele, alături de alții, precum Dîncu, care ar fi vrut să-l dea jos pe Ciolacu. Și Gabriela Firea ar trebui să se simtă rușinată că acceptă un post de europarlamentar ca șpagă pentru blatul pe care l-a făcut cu liderii PSD-PNL și ca soluție de a scăpa de posibilele probleme din justiție care ar viza-o.

Ieri s-a jucat un teatru prost, prin care s-a încercat convingerea cetățenilor că doctorul Cârstoiu este o invenție social-democrato-liberală foarte potrivită, înaintată de PSD și PNL în comun, în loc să se recunoască faptul deja bine cunoscut că acest candidat este înaintat de Iohannis și Pahonțu. Liderii PSD-PNL i-au supus la umilințe pe cei din partidele lor, cum sunt Burduja, Firea și alții, ale căror chipuri au trădat o senzație profundă de disconfort și chiar enervare. Cătălin Cârstoiu va fi o copie palidă a lui Sorin Oprescu din punctul de vedere al prezenței în campanie

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background