Alexa: Boc este un candidat redutabil pentru Simion! Dacă el va candida, îl susțin total pe Simion!

Postat de pe 7 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a prezentat portretul candidatului Emil Boc, varianta de prezidențiabil rezervă pentru PSD-PNL, dacă Kovesi nu va accepta candidatura.

Ieri, la Congresul PPE, Emil Boc a venit la volanul unei luxoase mașini electrice, supranumită „Boc-mobilul”, încercând, practic, să demonstreze că întruchipează cu adevărat „valorile” pentru care a fost lăudat atât de Ambasada SUA, cât și de președintele PPE, Manfred Weber, care a declarat că Boc a transformat Clujul în Sillicon Valley-ul României sau al Europei. Liviu Alexa susține că, dată fiind lipsa de oameni politici de anvergură de care suferă PSD-PNL, Emil Boc ar putea fi candidatul de rezervă al coaliției la prezidențiale, dacă Laura Codruța Kovesi nu acceptă să candideze chiar ea.                   

Bogdan Chirieac în ”Boc-mobil”

Jurnalistul Liviu Alexa a scos în evidență două detalii importante cu privire la posibila candidatură a Laurei Codruța Kovesi. Actualmente deținând funcția de procuror-șef al Parchetului UE, Laura Codruța Kovesi mai are 3 ani și jumătate de mandat. Mai mult decât atât, Kovesi mai are o problemă de ordin personal: și-ar dori să își întemeieze o familie armonioasă și să aibă un copil, în pofida impresiei pe care a lăsat-o că s-ar concentra mai ales pe carieră, însă a fost supusă unor presiuni constante și a fost foarte activă în plan profesional, ceea ce nu i-a lăsat prea mult timp pentru viața personală și pentru conexiuni interumane reale și profunde.

Pe de altă parte, Emil Boc este fostul coleg de facultate al Laurei Codruța Kovesi și este protejatul acesteia, multe dintre dosarele în care acesta a fost implicat fiind „bine periate” de „zeița justiției”. „Emil Boc este un politician versat, își dorește să candideze la prezidențiale și poate să cheme alături de el Ardealul, amăgindu-i pe ardeleni că luptă împotriva pesedismului, miticismului și a altor legende inventate de el. Apelează astfel la orgoliile locale transilvănene, îmbiindu-i pe transilvăneni cu ideea că votează pentru un președinte ardelean”, a explicat Liviu Alexa.

Deși pornește dintr-o postură de „rezervă”, Boc ar fi un candidat mai redutabil pentru George Simion decât Laura Codruța Kovesi. Deja apar indicii care demonstrează că Boc acționează ca un prezidențiabil: vizita Ambasadei SUA la Cluj, lauda lui Weber la adresa Clujului, comparat cu Sillicon Valley, discursul lui Boc de la Congresul PPE, în care acesta a adresat tema curentă a combaterii trendului „extremist”. Cozmin Gușă a lansat ipoteza că inclusiv ieșirea la rampă a lui Iliescu, „bunicul” lui Boc, și a lui Băsescu, „tatăl spiritual” al lui Boc ar fi menită să reactiveze electoratul acestor foști președinți și să-l îndrepte spre candidatul Boc. Liviu Alexa a declarat că, dacă Emil Boc va candida la prezidențiale, el îl va susține cu toate forțele și resursele de care dispune pe George Simion, pentru că Boc este „un politruc oportunist care n-ar trebui să ajungă niciodată președinte”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background