AUR luptă pentru românii din Diaspora. Vizită a deputatului AUR Dan Tanasă la Ambasada Spaniei

Postat de pe 7 martie 2024

Dan Tanasă, deputat AUR și purtătorul de cuvânt al partidului, s-a întâlnit azi, 7 martie, la Ambasada Spaniei, cu doamna Ana Hernández Sierra, șef adjunct al misiunii diplomatice.

Principalul subiect abordat a fost cel al drepturilor românilor stabiliți în Regatul Spaniei.

„I-am mulțumit doamnei Ana Hernández Sierra pentru faptul că Spania va permite dubla cetățenie, un vis împlinit pentru românii din Spania, care vor avea dreptul la locuri de muncă mai bine plătite, la asistență sanitară mai bună și la un pașaport spaniol”, a declarat Dan Tanasă, după întrevederea de la ambasada Spaniei.

Potrivit datelor oficiale, peste 644 de mii de români sunt stabiliți în Regatul Spaniei. Neoficial, însă, numărul este mult mai mare.

În cadrul întrevederii, deputatul AUR a mulțumit Spaniei pentru faptul că este singura țară din Uniunea Europeană care permite înființarea pe teritoriul său a oficiilor poștale române.

Dan Tanasă a ridicat și problema orelor de limba română în școlile publice din Regatul Spaniei:

„Dorim ca românii stabiliți peste hotare să își păstreze identitatea, să găsim o formulă astfel încât să putem facilita accesul la limba română în școlile publice din Regatul Spaniei”, a subliniat Dan Tanasă.

La rândul său, doamna Ana Hernández Sierra, șef adjunct al misiunii diplomatice, a fost de acord să colaboreze cu Parlamentul României, astfel încât bunele practici ale Spaniei în privința combaterii violenței domestice să fie prezentate în Comisia pentru egalitate de șanse, comisie condusă de Dan Tanasă.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background