Alegerile din SUA pot determina suspendarea lui Biden și finalul războiului ucrainean

Postat de pe 13 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost adusă în prim plan situația ofensivei contra lui Biden care se confruntă cu posibila condamnare a fiului său Hunter.

Sunt foarte multe atacuri asupra lui Trump, incluzând aici tot felul de scenarii de abuzuri, fraude ilegalități ș.a.m.d., iar republicanii și democrații duc o bătălie acerbă în plină campanie electorală. Ipoteza amânării alegerilor nu rămâne în picioare decât dacă vor exista manifestații în stradă sau revolte violente. Altfel, alegerile electorale din noiembrie se vor ține fără probleme, însă există oarecare dubii în privința formatului votului.

Spre exemplu, mai mulți cetățeni americani, printre care și jurnalistul corespondent stabilit în New York Grigore Culian, au primit în poștă un plic unde erau trecute foarte clar și bine structurat regulile votului prin corespondență. Grigore Culian semnalează faptul că votul prin corespondență poate fi depus cu câteva zile înaintea alegerilor fizice și există un termen limită pentru depunerea lui. Votul prin corespondență implică un risc mult mai ridicat de fraudă.

Condamnarea lui Hunter Biden

Hunter Biden va fi condamnat pentru consum de droguri, pentru nerespectarea condițiilor necesare pentru portul de armă și pentru raporturile sexuale ciudate pe care le-a avut, adică „o nimica toată față de ce fapte odioase a făcut”, observă Grigore Culian. Nu există niciun fel de acuzație pentru tâlhăriile pe care le-a făcut împreună cu tatăl său, Joe Biden, în Ucraina.

Lumea post-alegeri

„Eu mă tem că, dacă vor câștiga democrații, poate chiar prin mijloace frauduloase (au antecedente), America va fi scindată, iar statele republicane vor încerca să se separe de guvernul federal. Dacă vor câștiga republicanii, se spune că există o șansă reală ca lucrurile să se schimbe în bine pentru democrație, iar Joe Biden va fi izolat și nu va mai avea nicio putere. Mai mult decât atât, există o șansă reală să se soluționeze conflictul din Ucraina prin negocieri” este prognoza oferită de jurnalistul Grigore Culian.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background