România umilită pentru a intra în Schengen. Ar trebui să fim demni și să refuzăm!

Postat de pe 13 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre ”meciul” Olanda-România legat de aderarea la spațiul Schengen, ce concluzii putem deduce după vizita de ieri a premierului olandez și care sunt perspectivele.

Nimeni nu pare să ia apărarea României în situația aceasta critică în care se află, fiind ținută în afara spațiului Schengen în mod voit, deși îndeplinește toate condițiile de aderare. SUA nu intervine, iar Germania a pasat problema către olandezi.

Ion Spânu este de părere că vina cade asupra guvernanților români care pun țara într-o lumină extrem de proastă. În plus, jurnalistul consideră că atât Președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să știe de dinainte care sunt intențiile premierului olandez și să nu-l primească până când nu ar fi obținut o negociere favorabilă României.

Paul Stănescu, Secretarul General al PSD, a încărcat o postare pe rețelele de socializare din care reiese că negocierile de ieri dintre Klaus Iohannis și Mark Rutte nu s-au încheiat cu obținerea unei decizii favorabile României. „Trebuia să fie cerută oficial demisia lui Lucian Bode și ieșirea de la guvernare! Din cauza Ministrului de Interne și din cauza afacerilor recente cu BMW-uri, România este acuzată de corupție și îi este refuzată aderarea la Schengen”, declară Ion Spânu cu indignare.

La conducerea țării pare să se fi format o coaliție monstruoasă care falimentează și sabotează statul român: „Avem PNL-ul care, fiind la cârma lui Iohannis, nu mișcă în front și avem PSD-ul care are cu totul alte preocupări, critică doar pe rețelele de socializare ca Paul Stănescu. Interesele României nu sunt urmărite de cei care conduc această țară!”, spune Ion Spânu.

Ce beneficii ne-ar aduce intrarea în Schengen?

Jurnalistul Ion Spânu atrage atenția asupra faptului că, deși intrarea în Schengen pare a fi o mutare favorabilă statului român, nimeni nu poate garanta că nu vor exista în continuare abuzuri, că nu va mai fi favorizat importul. „La momentul intrării în UE am făcut tot ce ni s-a cerut și am fost batjocoriți. Dacă ni se cer plăți și umilințe în plus pentru admiterea în Schengen, ar trebui să fim demni și să refuzăm!”, încheie jurnalistul Ion Spânu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background