Adrian Severin: “Summitul NATO – SUA, o întâlnire de adio”

Postat de pe 10 iunie 2021

Autor: Adrian Lambru

Fostul politician Adrian Severin a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Administrația Biden nu este interesată de Europa. Punctul de interes s-a mutat în zona indo-pacifică”.

Președintele american Joseph Biden este în primul turneu european din mandantul său. Acesta va participa la mai multe evenimente importante la nivel global, printre care și Summitul NATO.

Adrian Severin consideră că „ președintele Biden organizează o întâlnire de adio cu NATO. Statele Unite doresc acum să acționeze într-o altă zonă geo-politică. În acest moment, pentru noua administrație americană, zona indo-pacifică este mult mai importantă decât zona euro-atlantică “.

Întâlnirea Biden – Erdoğan

Analiștii geo-politici susțin că de urmărit ar fi viitoarea întâlnire dintre Joe Biden și Recep Tayyip Erdoğan, președintele actual al Turciei. „Dacă sunt într-adevăr aliatul nostru, SUA trebuie să ia poziţie alături de terorişti sau alături de noi? Din nefericire, Statele Unite continuă să susţină teroriştii” – a declarat preşedintele turc la începutul lunii iunie, conform HotNews.

Adrian Severin susține că întâlnirea celor doi șefi de stat ar arăta importanța strategică pe care America i-o acordă Turciei. „Biden dorește să-l convingă pe Erdoğan să accepte o reașezare a frontului NATO. Ceea ce se scrie în presă despre cei doi este doar o mișcare de propagandă a cercurilor politice americane” – adaugă fostul politician.

Summitul NATO va avea loc pe 14 iunie la sediul Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles. România va fi reprezentată de președintele Klaus Iohannis.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background