PNRR-ul nu a fost aprobat de Comisia Europeană

Postat de pe 11 iunie 2021

Autor: Adrian Lambru

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu a fost aprobat de Comisia Europeană. Autoritățile de la Bruxelles au transmis reprezentanților României mai multe observații critice.

PNRR-ul a fost trimis către Comisia Europeană pe 31 mai, cu o întârziere de o lună. Joi, 10 iunie, planul a primit observații critice din partea Comisiei.

Ion Cristoiu, în cadrul pastilei sale zilnice, susține faptul că „în altă parte a lumii ar fi picat de mult Guvernul într-o asemena situație”. Jurnalistul este de părere că Guvernul României dă dovadă de „neseriozitate” în contextul în care „miniștrii au avut deja prea mult timp la dispoziție”.

Răspunsul premierului

Florin Cîţu a declarat vineri dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că informațiile din spațiul public privind PNRR-ul sunt false: „Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis” – a scris premierul.

Reacția lui Cristian Ghinea, ministrul investițiilor și proiectelor europene

„Am spus în mai multe rânduri că PNRR este un exerciţiu unic pentru că toate detaliile trebuie stabilite înainte de începere, spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocările înainte şi proiectele concrete se fac ulterior” – scrie pe Facebook Cristian Ghinea.

Ce are de spus opoziția

Marcel Ciolacu, președintele PSD susține că respingerea planului este o „rușine” pentru Guvernul României: „Pur și simplu Comisia a pulverizat PNRR. Cred că le-a sărit pixul din mână când au citit aceste gogomanii! Unde e România educată a lui Iohannis? E făcută praf!”

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, este de părere că „respingerea rușinoasă, pentru a treia oară, a PNRR compromite România în Uniunea Europeană”.

Documentele de la comisia europeană: https://media.stiripesurse.ro/other/202106/media-162337998385773400.pdf (via stiripesurse.ro)

Pastila lui Ion Cristoiu poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook a Radio Gold FM Romania.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background