Achiziționarea Twitter – rampă de lansare a lui Elon Musk în cariera politică

Postat de pe 1 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Platforma Twitter are un nou patron! Elon Musk a cumpărat week-end-ul trecut Twitter, extinzându-și astfel afacerile și influența în mai multe arii. Să fie oare achiziția Twitter doar un simplu asset adăugat în portofoliul stufos al miliardarului sau există scopuri ascunse în spatele gestului lui Elon Musk? Toate acestea au fost dezvăluite de Aurelian Popa, IT-ist la bază, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM.

Platforma Twitter, una dintre cele mai populare și răspândite aplicații de social media, în special în SUA, a fost lansată în luna martie a anului 2006. De atunci, a înregistrat o creștere progresivă a numărului de utilizatori care accesau platforma, mai ales datorită faptului că figuri proeminente din lumea politică a Americii, cum este Barack Obama, și-au desfășurat o bună parte din campania electorală pe această platformă, ajungând la cetățeni mult mai ușor.

Aurelian Popa explică faptul că achiziționarea unei astfel de rețele de socializare îți dă acces în primul rând la baza de utilizatori, adică la conturile acestora. Datele și statisticile referitoare la numărul de utilizatori și felul în care aceștia folosesc o aplicație, dar și capacitatea acelei aplicații de a influența masele sunt esențiale în stabilirea valorii acesteia. De aceea, Elon Musk a fost foarte precaut și a luat decizia finală după o cercetare temeinică.

Posibila strategie politică a lui Elon Musk

Cel puțin anul acesta, celebrul Elon Musk s-a implicat în foarte multe domenii care nu țineau neapărat de aria sa de expertiză (ex: războiul din Ucraina). „Elon Musk are informații comportamentale extraordinare despre electoratul american din datele furnizate de PayPal, întrucât a fost partener al marii companii. Procesatorii de plăți au cele mai importante informații comportamentale despre oameni!”, ceea ce înseamnă că Elon Musk are un mare atu și o mare putere: cunoaște și poate controla cetățenii.

Prognoza lui Aurelian Popa este surprinzătoare: „Nu ar fi o mare surpriză dacă l-am vedea pe Elon Musk poate nu candidat la prezidențiale, dar jucând un rol foarte important în următoarele alegeri din America”. Așadar, achiziția Twitter poate reprezenta un pas esențial în lansarea lui Elon Musk în lumea politică.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background