Aberațiile din justiție pregătesc marile lupte subterane cu ocazia alegerilor din 2024

Postat de pe 3 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ion Spânu a analizat situația la zi din justiția românească și a oferit o cheie de interpretare pentru toate fenomenele ce au avut loc în ultima vreme, de la valul de pensionări ale judecătorilor, până la cazul Monica Macovei și protecția de care se bucură anumiți infractori politici.

„Marele derapaj din România a provenit, de fapt, din derapajele justiției”, declară Cozmin Gușă la începutul emisiunii. Protecția Monicăi Macovei în urma accidentului pe care l-a produs, exonerarea avocatului Mircea Negulescu „Portocală”, ofensiva lui Kovesi, toate aceste evenimente de mare importanță desfășurate pe parcursul ultimelor săptămâni sunt conectate între ele.

La cazurile enumerate, jurnalistul Ion Spânu adaugă alte două exemple cu ajutorul cărora își propune să explice ce se întâmplă cu adevărat în țară. „Doamna Gabriela Baltag, unul dintre cei mai respectați judecători din România, urmează să se pensioneze. Cu alte cuvinte, oamenii din partid au motive să jubileze: s-a săturat și doamna Baltag, după o luptă îndelungată cu sistemul”, dezvăluie Ion Spânu.

Un al doilea eveniment este prezentat în exclusivitate chiar în cadrul emisiunii de la Gold FM. Ion Spânu declară: „Se pregătește linșarea celeilalte judecătoare din CSM, Evelina Oprina, pentru că e redactor la revista Universul Juridic!”. În locul său urmează să ajungă la președinția CSM Marian Budă, fost interimar adus în instituție prin mijloace ilegale, după cum dezvăluie Ion Spânu. „S-a făcut tot posibilul ca Evelina Oprina și Gabriela Baltag să nu ajungă la conducerea CSM!”, adaugă jurnalistul Ion Spânu.

Cazurile Portocală, Macovei, Kovesi

Kovesi și Negulescu lucrau mână în mână! Cozmin Gușă dezvăluie că Mircea Negulescu primea comenzi directe de la Laura Codruța Kovesi în dosarele pe care le cerceta. „Kovesi avea tot interesul ca Negulescu să fie ‘albit‘, pe de-o parte ca să nu o șantajeze, și pe de altă parte pentru ca activitatea ei să pară bine făcută, nu defectuoasă”, după cum dezvăluie Cozmin Gușă.

Jurnalistul Ion Spânu este de părere că efectul acestor mișcări politice bizare reprezintă mult mai mult decât mici evenimente scandaloase răsfirate. Laura Codruța Kovesi este împinsă spre a candida la alegerile prezidențiale din 2024, Alina Mungiu, fost mentor al lui Kovesi, fiind printre primii susținători. „Revenirea Laurei Codruța Kovesi este un risc major, iar singurii care pot lua atitudine împotriva ei sunt jurnaliștii”, afirmă Ion Spânu la finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background