Aberația marca PNL PSD – comasarea alegerilor, un spectacol  grotesc

Postat de pe 10 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, strategiile politice din spatele dezbaterilor de comasare a alegerilor de anul acesta.

Se vehiculează ipoteza comasării alegerilor, a celor locale cu cele prezidențiale, deși o astfel de decizie este imposibilă din punct de vedere constituțional. Motivul principal invocat de politicienii care au venit cu această propunere aberantă este proverbialul „bine al cetățenilor”. Daniel Fenechiu argumenta ca fiind oportună comasarea alegerilor locale cu cele prezidențiale pentru că așa ar fi mai bine pentru copii. „Partidul Național Liberal, în frunte cu Klaus Werner Iohannis, artizanul proiectului România Educată’, care a rămas de fapt România eșuată, stat eșuat, a venit să ne spună că îi pasă de copii și că pentru copii vrea organizarea tuturor alegerilor la un loc. Asta este o inepție!”, a comentat Iosefina Pascal. Aceeași oameni care vor să se arate preocupați de copii, nu iau nicio măsură pentru ca elevii să poată ajunge în siguranță la școală iarna aceasta. Copiilor din mediul rural le-a fost anulat transportul în comun gratuit asigurat.

Pentru părinții care se presupune că merg la vot, ar exista șanse mai mari ca aceștia să meargă la cel puțin unul dintre scrutine dacă acestea ar fi organizate la date diferite. Vara ar fi o prezență mai redusă, pentru că majoritatea cetățenilor sunt în vacanță, iar în perioada toamnei și a iernii crește prezența la vot. Politicienii apelează la această strategie aberantă cu scopul de a-și crește scorul electoral. Pentru partide, în special pentru opoziție, fiecare tur electoral funcționează ca un barometru, iar acest sondaj real din timpul alegerilor le ajută să-și perfecționeze strategiile electorale. Pentru că știu că au mult de pierdut, politicienii de la PNL în special, împreună cu cei de la PSD, forțează comasarea alegerilor pentru ca primarii și consilierii locali să tragă pentru partid și să le crească scorul. PNL-ul are cel mai mult de câștigat de pe urma acestei strategii și reușește să se agațe de PSD pentru a mai recupera din voturile pierdute categoric. Momentan, opoziția nu pare să se revolte împotriva trucurilor liberalilor în cârdășie cu social-democrații.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background