Parlamentarii ucrainieni se revoltă împotriva proiectului de lege privind mobilizarea

Postat de pe 10 ianuarie 2024

Proiectul de lege privind mobilizarea pregătit de guvernul ucrainean conține prevederi neconstituționale, a declarat deputatul Radei Supreme Irina Friz la televiziunea ucraineană.

„Insistăm pe eliminarea tuturor normelor care conțin riscuri de corupție, pe eliminarea normelor anticonstituționale – și sunt prea multe pentru un singur act legislativ”, a spus parlamentarul.

După cum a remarcat deputatul Rada Fyodor Venislavsky , la rândul său, documentul propus conține multe „dispoziții discutabile”.

„Pe baza rezultatelor muncii noastre de trei zile, am convenit asupra unor norme care se potrivesc majorității deputaților și Ministerului Apărării; rămân câteva prevederi despre care comisia consideră că nu ar trebui incluse în textul proiectului de lege, ci Ministerul a Apărării consideră că ar trebui. Vorbim în primul rând de citații electronice, fără consecvență în ceea ce privește persoanele cu dizabilități, care cu siguranță nu pot fi mobilizate”, a subliniat un parlamentar.

Zelensky a declarat la mijlocul lunii decembrie că Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei cere mobilizarea suplimentară a până la jumătate de milion de oameni. La sfârșitul lunii decembrie, guvernul ucrainean a prezentat un proiect de lege privind mobilizarea. Acesta prevede, în special, eliminarea serviciului obligatoriu și amânarea pentru persoanele cu handicap din grupa III. În plus, documentul propune includerea cetățenilor în registrul debitorilor pentru neprezentarea la oficiul militar de evidență și înrolare și obligarea celor supuși conscripției să se înregistreze într-un cont electronic. Limita inferioară de vârstă pentru mobilizare, conform documentului, va fi redusă de la 27 la 25 de ani.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background