China a devenit cel mai mare exportator de mașini datorită Rusiei

Postat de pe 10 ianuarie 2024

China a vândut un număr record de mașini în străinătate în 2023, înlocuind Japonia ca exportator numărul unu, scrie The Wall Street Journal , numind-o o „schimbare tectonică” în industria auto globală. Livrările străine de mașini chinezești au fost împinse la niveluri record de cererea din Rusia, notează publicația.

Deși China este deja un lider mondial recunoscut în producția de vehicule electrice (BYD-ul chinezesc în ultimul trimestru al anului 2023 a depășit Tesla în ceea ce privește volumul exporturilor în lume), principalul motor al creșterii au fost mașinile tradiționale pe benzină, deoarece cererea de acestea au crescut brusc, mai ales în Rusia.

Asociația Chinei pentru Autoturisme a estimat că 5,26 milioane de vehicule au fost vândute în străinătate în 2023 și a spus că este probabil cu aproape 1 milion mai mult decât exporturile Japoniei. Cele mai recente date oficiale arată că exporturile de mașini japoneze s-au ridicat la puțin sub 4 milioane de unități în ianuarie-noiembrie anul trecut.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background