A fost Viktor Orban surprins că UDMR a primit Ministerul Dezvoltării?

Postat de pe 27 iulie 2021

Cozmin Gușă, despre „mezamplasul cedării” pus la cale de Klaus Iohannis

Autor: Adrian Lambru

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Lui Viktor Orban nu i-a venit să creadă că a primit un asemenea cadou chiar de la Klaus Iohannis. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației la UDMR înseamnă clar regionalizarea ungurilor”.

Presa guvernamentală de la Budapesta se întreabă „de când aparține Roșia Montană de România?”. În același articol, autorul pune problema Transilvaniei ca fiind „pământ maghiar”. Asta ar include și toate minereurile naturale din această zonă și întreg pământul fertil.

În actuala situație, Cozmin Gușă povestește din culisele alcătuirii actualului guvern de alianță, susținând că „Ludovic Orban s-a retras atunci într-o discușie cu Dacian Cioloș, Dan Barna și Hunor Kelemen. În urma acestei negocieri, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a ajuns la UDMR, la acordul președintelui Klaus Iohannis. Ludovic Orban a dat regionalizarea ungurilor”.

În după-amiaza aceleiași zile, conform lui Cozmin Gușă, Hunor Kelemen ar fi plecat la Budapesta să discute cu premierul Ungariei, Viktor Orban. „Atunci, i s-ar fi pus o singură întrebare lui Kelemen: Care este jocul României? Aflând că nu este vorba de niciun joc politic, lui Viktor Orban nu i-a venit să creadă că a primit acest cadou din partea lui Klaus Iohannis. Președintele României îl acuza adesea pe premierul ungar că ar complota cu Partidul Social Democrat de la noi”.

Analistul politic susține faptul că tot acest plan ar fi fost organizat de Klaus Iohannis, care ar avea la cunoștință strategia pe termen lung a unor oameni cu influență din Europa despre investițiile în Roșia Montană și în pâmântul din Transilvania.

„Este oare, un plan de desființare a României pe care îl putem vedea prin aceste detalii, prin investițiile maghiare în Transilvania, prin blocarea exploatării aurului de la Roșia Montană, prin cadourile lui Iohannis?” – se întreabă Cozmin Gușă.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background