Cine reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Postat de pe 27 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

România participă la Olimpiada de la Tokyo, care se desfășoară în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Reprezentanții României vor concura la mai multe probe sportive, precum înot, atletism, fotbal, gimnastică, judo, artistică, baschet feminin sau tir sportiv. De asemenea, vom avea reprezentanți și la probele de canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul și tenis.

100 de sportivi ne vor reprezenta pe parcursul celor 17 zile de competiții. Cele mai numeroase loturi sunt la canotaj, cu 9 echipe și un total de 36 de sportivi. Pe locul secundar se află echipa de fotbal, cu 18 jucători. Pe lângă sportivi, la Tokyo se vor deplasa și 40 de antrenori.

Până acum România ocupă locul 24 în clasamentul pe medalii. O medalie de argint a fost cucerită de Ana-Maria Popescu la scrimă. De asemenea, Claudia Nechita consemnează prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice. Concurenta s-a calificat în sferturile de finală, la categoria 54-57de kilograme, după ce a învins-o luni pe somaleza Ramla Ali.

La proba de înot, sportivul David Popovici a ocupat locul 4 în finala la 200 metri liber. Marți, Popovici va lua startul și în serii la 100 m liber, unde își dorește o performanță la fel de bună ca la 200 m. Celălalt reprezentant al României, sportivul Robert Glinţă, a ocupat locul 8 în proba de 100 metri spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background