Adriana Săftoiu: „Partidul așteaptă ca președintele să se poziționeze”

Postat de pe 14 iunie 2021

Autor: Iris Drăghicescu

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, Adriana Săftoiu, ziaristă și politician român, a vorbit despre relația dintre președinte și partid.

Potrivit Adrianei Săftoiu, relația dintre președintele țării și partidul de care aparține este „absolut ombilicală”. Ea scade din intensitate de abia la sfârșitul mandatului președintelui, când partidul se reorientează.

„În acest moment, în această confruntare Orban – Cîțu, cred că partidul așteaptă ca președintele să se poziționeze, să dea semnale. Dacă cineva neagă acest lucru, o face doar de imagine, pentru că în mod real partidul se uită să vadă ce dorește președintele. În funcție de cum se va poziționa Iohannis am putea spune deja cine este câștigătorul acestei bătălii.

Nu e un secret. Dacă cineva ar spune ce va vota PNL-ul, ce vor vota delegațiile, se grăbește. Asta este norma partidelor, ce vrea președintele țării. Dacă eram la finalul 2023, altfel am fi putut să analizăm lucrurile sau, mai bine spus, la alte repere trebuia să ne uităm”, a declarat Adriana Săftoiu.

„Nu crezi că războiul acesta de 48 de ore declanșat de Ludovic Orban, pe motivația că ar fi fost părăsit de colegi, a fost, de fapt, o atenționare către Iohannis?”, a întrebat-o Cozmin Gușă.

„Aici trebuie să vedem dacă nu cumva este o practică în istoria partidelor noastre, mai ales partidele mai clasice, cum sunt PSD-ul și PNL-ul. În momentul în care cumperi loialitatea fii convins că întotdeauna ea poate fi cumpărată. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar Ludovic Orban și-a cumpărat loialități, punând oameni în funcții unde care nici măcar nu cred că ar fi visat vreodată că ar putea să ajungă. E un om deștept, care are experiență politică, dar care a făcut greșeli pe care le-au făcut și alți politicieni dinaintea lui”, a spus Săftoiu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu Cozmin Gușă, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background