Interesele puterilor externe

Postat de pe 20 mai 2021

Autor: Iris Drăghicescu

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă și-n căpușă”, susținută de Cozmin Gușă, care l-a avut ca invitat pe Adrian Severin, s-a dezbătut subiectul jocurilor politice dintre puterile străine.

După părerea lui Cozmin Gușă, „așa-zisul posibil război din Ucraina” a fost parte din negocierile care au avut loc. Această mișcare, continuă acesta, a readus la masa de joc geopolitică și geoeconomică europeană Rusia. A fost făcută o demonstrație de forță, pentru a-și proteja influența în plan european.

„Politica internațională, politica externă, relațiile internaționale cunosc două variabile și evoluția lor depinde de două variabile – jocul intereselor și raportul de putere. Dacă urmărim aceste lucruri, putem aproape matematic să înțelegem ce se întâmplă în spatele a ceea ce se vede”, declară fostul membru al Partidului Social Democrat, Adrian Severin.

Interesele țărilor se schimbă în funcție de raporturile de putere. Iar, după cum a spus domnul Severin, „fiecare dintre părți a încercat să se pună într-o poziție de negociere cât mai bună una cu cealaltă”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background