Romoșan: Oricine va câștiga în SUA va deservi interesele complexului militaro-industrial
Postat de Gold FM Radio pe 10 septembrie 2024
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, analistul Petru Romoșan a descris cursa electorală din SUA înaintea dezbaterii dintre Kamala Harris și Donald Trump, cum e previzibil că va acționa DEEP STATE și de ce anume depinde alegerea viitorului președinte al SUA.
Dezbaterea din această seară între populistul Donald Trump și incompetenta Kamala Harris nu va schimba prea mult scorul și șansele celor doi candidați, decât dacă unul dintre ei gafează grav. Indiferent chiar de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, soarta Ucrainei și a războiului nu se va schimba foarte mult, și nici politica americană față de UE. E posibil, în schimb, ca Harris să fie înlocuită dacă se dovedește a fi cu totul și cu totul dezastruoasă.
Trump pare a fi încununat de mult succes, în comparație cu performanțele extrem de slabe ale lui Joe Biden și având în vedere modul în care republicanul a reușit să scape cu brio din atentatele (cel propriu-zis și cele din justiție) îndreptate împotriva lui. Mai mult decât atât, oamenii își aduc aminte că, în perioada mandatului lui Trump, economia americană funcționa în parametri normali, iar lumea a fost ferită de războaie. Pare că nimic nu-l mai poate împiedica pe Trump din a câștiga președinția SUA. Totuși, realitatea este alta: victoria lui Trump este amenințată în prezent, atât de preferința „swing state”-urilor (statele oscilante în decizia de vot) pentru Kamala Harris, cât și de acuzațiile care planează asupra republicanului, care susțin că și-ar fi înscenat tentativa de asasinat. Indiferent de rezultat, e limpede că președintele în America, la fel ca în alte colțuri ale lumii, nu mai are nicio putere, decizia luându-se la nivelul Statului Profund. Sistemul își va asigura supraviețuirea, viitorul președinte decis deservind complexul militaro-industrial-securitar.
Dacă se va merge înainte cu varianta Kamala Harris, e limpede că în SUA se încearcă un experiment mondial, prin impunerea unui președinte dublu minoritar (prima președintă a SUA și femeie de culoare), numai bun pentru impunerea globală a „dictaturii minorităților”. Democrația în America, la fel ca în Marea Britanie și Franța, a început să slăbească odată cu asasinarea lui J.F. Kennedy din 1963, iar degradarea democrației s-a accentuat începând cu anii ’80. Asistăm astăzi la colapsul total al democrației americane, ce e previzibil că se va extinde și în Europa, odată cu impunerea „dictaturii minorităților”.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro