Spânu: Dacă SRI nu se implică contra sa, Simion are prima șansă pentru o finală cu Ciolacu

Postat de pe 29 august 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat lupta pentru locul 2 la prezidențiale între Ciucă, Geoană, Lasconi, Simion, Șoșoacă.

Jurnalistul Ion Spânu și-a început analiza cu o dezvăluire de ultim moment, referitoare la un viitor posibil puci la adresa lui George Simion și a AUR-ului. Deja se zvonește că se pregătește un fals grosolan, prin care deputatul Ringo Dămureanu este acuzat că ar fi participat sau urmează să participe la atacul împotriva liderului AUR. Operațiunea ar fi pregătită de cei care au preluat puterea la PNL Dolj. AUR pare lovit din toate direcțiile, pentru că, mai mult decât scandalul din Dolj, Marian Cucșa, de la Partidul Republican, vrea să treacă în Alianța Creștin Democrată, împreună cu Cristian Terheș, amândoi fiind rezidenți ai SIE, în divizii diferite. Dacă George Simion nu se trezește și nu anunță listele pentru parlamentare, i se va demobiliza complet aparatul de susținere, atât din partid, cât și din rândurile electoratului suveranist, a avertizat jurnalistul Ion Spânu.

Odată cu oficializarea candidaturii lui Marcel Ciolacu din partea PSD-ului, majoritatea analiștilor consideră că actualul premier va fi pe primul loc în turul 2, urmând a se stabili candidatul de pe poziția a doua din finala prezidențială. Dacă nu se implică serviciile secrete în jocul final, locul al doilea la prezidențiale îi este asigurat lui George Simion, spune Ion Spânu. În ciuda speranțelor suveraniștilor, serviciile lucrează de zor pentru a împiedica ascensiunea lui Simion. Ca să ajungă un alt candidat, precum Mircea Geoană, în turul 2, el neavând structură de partid, este nevoie de scăderea scorului lui George Simion. Pentru îndeplinirea acestui plan, e posibil să fie sprijinită Diana Șoșoacă și, parțial, Elena Lasconi. Accentuarea laturii naționaliste a Elenei Lasconi va ciupi din scorul lui George Simion. Pe de altă parte, Diana Șoșoacă va merge înainte cu aceeași strategie pe partea suveranistă, având puterea de a absorbi din bazinul electoral dedicat acestei mișcări. Pe acest fond, Mircea Geoană poate fi pompat de servicii pentru a ajunge în turul 2. Nicolae Ciucă este un candidat foarte slab din partea liberalilor și nu are șanse să acumuleze nici măcar scorul partidului. Ciolacu are ordin să facă viitorul guvern în alianță cu un alt partid, cel mai probabil PNL, tocmai pentru ca serviciile să poată să manipuleze tot, inclusiv viitorul președinte.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background