Germania îi plătește pe migranți să plece din țară

Postat de pe 7 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a scos în evidență modul absolut șocant prin care țările care promovau primirea migranților în număr cât mai mare s-au răzgândit brusc și recurg la orice mijloace pentru a scăpa de refugiații primiți.

Germania a fost principala țară care a acceptat milioane de migranți pe vremea Angelei Merkel, cea care a venit cu ideea cotelor de refugiați. A adus refugiații în Uniunea Europeană și a obligat statele, prin politicile de la Bruxelles, să primească migranți, printre care sunt foarte mulți care nu se vor integra niciodată în societățile în care au ajuns. Brusc și dintr-odată, Germania vrea să scape de refugiați, după ce i-a susținut și întreținut din banii contribuabililor atâta vreme. Pentru a „scăpa de migranți”, Germania vrea să le ofere acestora sume de bani pentru a-i face să plece din țară.

Noile măsuri de migrație au fost impuse de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, în acord cu statele federale și provoacă dezbateri despre impactul economic și social. Liderii celor 16 landuri, împreună cu cancelarul Olaf Scholz, au convenit asupra politicii de migrație restrictive ca răspuns la creșterea numărului de solicitări de azil.

„Apropo de creșterea numărului de solicitanți de azil, din moment ce țările ca afară au început cu închiderea granițelor, deci Schengen practic a fost anulat, se pune evident întrebarea, dacă Schengen-ul a fost anulat și libera circulație în Uniunea Europeană va deveni restrictivă din cauza războiului din Israel, adică a numărului mare de migranți, ce rol mai are ca piață liberă sau cum mai poate exista conceptul de piață liberă în Uniunea Europeană dacă ei blochează granițele în numele combaterii terorismului?”, a comentat Iosefina Pascal.

Mai multe state membre ale UE vor adopta măsuri similare, alungându-i pe refugiați sau plătindu-i ca să plece. Odată ce vor deveni din ce în ce mai restrictive țările din vest, Iosefina Pascal este de părere că o bună parte din refugiați vor fi trimiși în țările estice, slab populate de migranți.

Scholz a promis sprijin financiar pentru landuri și municipalități, acordând 7.500 de euro pentru fiecare refugiat. Guvernul Scholz își propune măsuri mai dure, precum și accelerarea deportărilor, reducerea beneficiilor pentru solicitanții de azil cu scopul de a economisi aproape un miliard de euro și de a descuraja migrația neregulată. Liderii de opinie și-au exprimat îngrijorarea că acordul nu merge suficient de departe, punând în discuție capacitatea măsurilor de a limita migrația ilegală. Posibilitatea efectuării procedurilor de azil în afara Uniunii Europene este o idee privită cu scepticism din cauza potențialelor probleme constituționale și acordurilor țărilor partenere.

Înainte de conflictul din Israel, a avut loc votul pentru impunerea cotelor de refugiați. Dacă un stat nu acceptă refugiații, riscă să plătească 2.000 de euro amendă pentru fiecare refugiat refuzat. În 2024, întreținerea refugiaților va costa Germania 4 miliarde de euro. Având în vedere problemele economice din Germania, este posibil ca cetățenii să pună presiune pe guvernanți pentru a scăpa de refugiați.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background