Statul subteran este cel ce nu dorește solidarizarea presei, dar are agenți de influență slabi

Postat de pe 16 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre Clubul de Presă, organizarea și solidarizarea jurnaliștilor, devoalând totodată cine și de ce generează scandaluri în interiorul breslei.

Scandalul iscat în urmă cu aproximativ o săptămână și care a implicat Clubul de Presă a fost un bun prilej pentru ca toată rețeaua Statutului Paralel să se demaște singură, potrivit spuselor lui Sorin Roșca Stănescu, membru al Consiliului de Onoare. Totodată, „trăgând cu tot armamentul din dotare”, așa-zișii mercenari ai Statului Paralel au epuizat acum toate resursele cu care ar fi putut să mai lovească în Clubul de Presă și nici nu au obținut nimic în schimb, tentativa lor eșuând lamentabil din cauza temei false pe care a fost construită.

Înainte de epoca Băsescu, Clubul Român de Presă era dovada vie a importanței deosebite a unității în diversitate în interiorul presei. La vremea respectivă, Clubul Român de Presă, desființat în perioada când Traian Băsescu a fost președinte, aducea laolaltă apartenenți ai presei de toate culorile, grupuri de interese legitime din diverse sfere, iar dezbaterile se purtau pe teme de interes comun.

În ultimii 15 ani, nu au mai existat întâlniri între liderii politici și liderii din presă sau jurnaliștii. În timpul în care Clubul Român de Presă era activ, însă, aceste întâlniri erau frecvente și chiar constructive. Jurnaliștii reprezentau cu succes interesele publice și aveau puterea de a le aduce și în atenția guvernanților care se consultau cu ei. Aveau loc dezbateri în adevăratul sens al cuvântului, totul era transparent, iar problemele sau ciocnirile erau rezolvate corect.

Odată cu ascensiunea Statului Paralel din timpul lui Băsescu, acesta a intervenit într-un mod extrem de distructiv în presă, încercând să dirijeze orientarea opiniei publice. Cu toate acestea, atacul eșuat la adresa Clubului de Presă nou format demonstrează că, totuși, statul subteran se folosește de oameni slab pregătiți, cu mici excepții, și aplică strategii șubrede.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background