Guvernul e dependent de banii primiți din PNRR, altfel nu poate plăti datoria externă!

Postat de pe 16 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, activistul Aurelian Popa a analizat consecințele periculoase ale legilor din pachetul PNRR votate de către Parlament, realizând inventarul prevederilor ce sunt contestate de către societatea civilă.

Aurelian Popa a prezentat cu lux de amănunte expunerea de motive a PL-X 145, precizând că în pagina 4, secțiunea 2-3 este prevăzut în alineatul 4 că „în această lege se vor clarifica criteriile care pot duce la separarea copilului de familia sa”. În art. 5 se definesc toate criteriile de vulnerabilitate, din care au fost scoase 6 în urma presiunilor unor politicieni și ale activiștilor civici din timpul comisiei: vaccinarea copiilor, înscrierea lor obligatorie la medicul de familie, criteriul ce ținea de părinții analfabeți sau gradul de educație al părinților, criteriul care vorbea despre posibilele boli cronice și/sau transmisibile ale părinților.

Deși acesta este un progres demn de luat în calcul, textul legii cuprinde în continuare o serie de măsuri absurde, dintre care cea mai gravă este non-cumulativitatea, ceea ce înseamnă că dacă o familie îndeplinește DOAR UNUL dintre criteriile de vulnerabilitate, este automat luată în vizor.

Ludovic Orban și partidul său au votat împotriva legii în Camera Deputaților, dar când a fost vorba de a semna pentru a putea fi contestată la Curtea Constituțională a României legea, s-au eschivat. Silvia Mihalcea, secretarul general al Camerei Deputaților, a citit legea miercuri, în condițiile în care de obicei această procedură ar fi trebuit făcută de lunea. Așadar, totul s-a făcut pe repede înainte, iar legile nu mai pot fi contestate la CCR.

În vederea evidențierii nocivității celorlalte proiecte de lege, Aurelian Popa le-a luat la puricat pe fiecare în parte, explicând că PL-X 147 presupune reducerea emisiilor de carbon generate de folosirea automobilului personal prin reducerea mobilității, prin diverse taxe de parcare, prin trasarea unor perimetre și prin stabilirea unei cote de carbon pentru fiecare individ în parte și restricționarea deplasării acestuia dacă depășește limita admisă. Deja se plănuiește ca orașele-pilot din România în care să se implementeze aceste măsuri să fie București, Cluj și Suceava. PL-X 143 este legea cu privire la implementarea guvernanței corporative prin care cele aproximativ 240 de entități economice cu acționariat de stat pot fi scoase pe bursă.

„Puterea este perfect conștientă de ceea ce am votat și a vrut să treacă peste acest hop al protestelor cu multă duritate”, a comentat Cozmin Gușă în încheiere, Aurelian completând: „este clar o sfidare pe modelul franțuzesc. Guvernanții sunt atât de disperați și au gestionat situația atât de prost, încât nici datoria externă, care însumează 7% din PIB, nu o pot plăti fără PNRR. Toate cele 64 de acte normative angajează ilegal forul legislativ de către cel executiv, asta însemnând uzurparea ordinii constituționale și a principiului separării puterilor în stat și duc, în final, la Green Pass perpetuu”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background