„Ungaria Mare” se asociază cu Grupul de la Cluj. Videanu, pețit pentru a participa la proiect!

Postat de pe 5 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat strategia ‘lebedei negre de pe Balaton’, implementată de către Viktor Orban, și care vizează proiectul Ungariei Mari, cum se acționează în mod punctual și care este rolul ”Grupului de la Cluj” în acest proiect.

Ciprian Purice a dezvăluit că Grupul de la Cluj are un mare aport în strategia „lebăda neagră de pe Balaton”, acesta având legături cu Marius Vizer, actualul președinte al Federației Internaționale de Judo, cu Viktor Orban, premierul Ungariei, dar și cu miliardarul ucrainean Sandor Csanyi. Interesele ungare, care includ proiectul „Transilvania Independentă”, presupun ca ungurii să-și găsească un culoar, în afară de UDMR, prin care să acceseze mai ușor politica din România, conform spuselor lui Ciprian Purice.

Adriean Videanu e posibil să se gândească la faptul că ar putea face un serviciu țării, prin prisma experienței și expertizei sale, revenind în scena politică prin intermediul garniturii structurii locale a fostului PDL. „Videanu își calculează cu foarte multă grijă pașii, vrând să fie activ. Nu a participat la întâlnirea vechilor pedeliști în mod strategic, dar, dacă tot se formează vechiul PDL, s-a gândit că trebuie să-i dea o trambulină. Trambulina asta o poate negocia prin sau cu Grupul de la Cluj și pe zona Budapesta, într-o formulă emergentă de viitor, mai ales că toată lumea poziționează deja Ungaria în pole position în regiune, având în vedere relațiile ultra-privilegiate pe care le are cu Rusia și cu China. Videanu, fiind om de afaceri, s-a orientat și s-a lipit la un trend prin vizitele la Marius Vizer”, a sintetizat Cozmin Gușă. Se așteaptă răspunsul serviciilor românești la asemenea mutări geopolitice demarate de Videanu și de Grupul de la Cluj în tandem cu ungurii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background