Scandalul șpăgilor duty-free se va amplifica mult! Procurorii copiază modelul Coldea-Kovesi

Postat de pe 4 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Radio Gold FM, moderată de Cozmin Gușă, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a analizat scandalul șpăgilor duty-free, cum se obțin contractele cu entitățile de stat prin trafic de influență, cine a avut forța și interesul ca să orienteze scandalul doar împotriva lui Rareș Bogdan, în condițiile în care arestații pomeneau în convorbirile lor mai mulți politicieni.

În scandalul șpăgilor duty free, „vaca de muls”, după cum a numit-o Sorin Roșca Stănescu, este compania Tarom, deci afectați sunt și milioanele de călători care au plătit pentru fel de fel de servicii și sunt acum păgubiți. Banii au ajuns fie la patroni, fie la cei care îi sprijină și acoperă pe aceștia. În anchetă nu pare să apară nimic despre spațiile dedicate publicității de la Tarom, deși acestea reprezintă un element esențial.

Rechizitoriul cuprinde două categorii de persoane implicate în scandal. Ar fi vorba despre persoanele din stenograme care vorbesc despre banii murdari, dar și despre persoane care se află în mod absolut întâmplător în stenograme, fără a avea însă vreo implicare în scandal. Acesta din urmă ar fi și cazul europarlamentarului Rareș Bogdan.

Deși în conversația stenografiată dintre Felix Rache, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, și regele duty free-urilor, Cătălin Lăscuț, sunt menționați și Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, s-a pornit o reală operațiune prin care s-a dat de înțeles că doar Rareș Bogdan ar fi avut conexiuni cu acest caz de trafic de influență, deși nu are nicio vină. Ba mai mult decât atât, posturile de televiziune au înaintat, într-un mod ostentativ, ipoteza că Rareș Bogdan ar putea fi arestat.

„Vom mai auzi despre cazul acesta mult și bine, pentru că, în opinia mea, e în dezvoltare. Ancheta va continua, vor mai apărea și alte personaje. E precis un eveniment de crimă organizată în dezvoltare”, a afirmat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în cadrul emisiunii. Există chiar o teamă reală, bazată pe modul în care operează procurorii și presa, că se întoarce perioada de „teroare parcheto-mediatică” instaurată de binomul Kovesi-Coldea, după cum a avertizat Cozmin Gușă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background