Nemții fac bani cu rușii

Postat de pe 7 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentatoarea Iosefina Pascal a devoalat ipocrizia Germaniei în ceea ce privește războiul din Ucraina.

„Comerțul dintre țările care înjură Rusia cu….Rusia”.

„Încă de la începutul războiului din Ucraina, nemții erau foarte hotărâți și vehemenți că susțin și ajută Ucraina, că nu aprobă deschiderea Nord Stream, dar presa germană bubuie! În Der Spiegel și ZDF a apărut informația că Germania, mai exact un grup german, Wintershall Dea, vinde gaz condensat (petrol alb) către Gazprom care aprovizionează aviația militară rusă”, informează Iosefina. Alte firme din domeniu, precum Shell, Exxon și Eni și-au anunțat retragerea din Rusia la scurt timp după începerea invaziei, dar Wintershall Dea a rămas pe loc.

Ministerul ucrainean al Justiției cere o anchetă. „Fiecare companie care sprijină crimele de război ale lui Putin este vinovată de aceste crime”, spune Oleg Ustenko, consilier economic al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. „Wintershall Dea va fi tras la răspundere la sfârșitul războiului, dacă nu chiar înainte”, adaugă acesta.

Wintershall Dea se apără, spunând că nu există nicio legătură între livrările pe care le efectuează și atacurile rusești și că acuzațiile în acest sens sunt ‘fabricate‘. Compania a mai declarat, totuși, că nu poate garanta că produsele sale nu sunt folosite în scopuri militare.

„Importurile și exporturile multor țări care simulează blocada economică împotriva Rusiei au ajuns la nivelul de la începutul războiului”, observă jurnalista în statistici. „Băieții aceștia își văd liniștiți de afaceri”, adaugă jurnalista. Totuși, acuzațiile Ucrainei sunt cumva forțate, companiile nu pot fi trase la răspundere pe motiv că-și onorează contractele.

În aceeași notă, Franța are un proiect interesant de fuziune magnetică (ITER), iar Rusia trebuia să livreze acesteia un magnet uriaș pentru crearea acestui dispozitiv. După multe întârzieri livrarea s-a efectuat, fapt ce arată că propriul interes primează înaintea angajamentelor de a sancționa economic Rusia.

„Fiecare își urmărește interesul economic în proiectele mari și bănoase, în timp ce altor țări li se cere să trăiască în beznă, să mănânce mai puțin, să facă economie. Dar asta arată marea ipocrizie, o mare mizerie de pe urma căreia mor oameni nevinovați și suferă zeci, sute de milioane de europeni”, încheie Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background