Lupta politrucilor – Discriminare în Harghita și Neamț

Postat de pe 7 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În prima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de marți, prezentatoarea Iosefina Pascal aduce în atenție un fenomen grav de discriminare a cetățenilor din România care sunt deja într-o stare de sărăcie accentuată.

„Băieții din teritoriu, ăștia care guvernează împreună, fac numai prostii și lucruri menite să discrimineze cetățenii României și să împiedice orice coeziune socială. La Primăria Piatra Neamț e meci între PNL și PSD și decontează acest meci cetățenii”, anunță Iosefina.

Primăria a făcut ca unele ONG-uri și cetățenii care ajutau cu haine si mâncare pe cei nevoiași să nu mai poată face aceste acțiuni umanitare către adăposturile de stat la care statul nu prea contribuie. S-au introdus condiții absurde care au blocat aceste ajutoare, doar pentru ca PSD să nu mai poată să-și creeze capital politic. Firește, orice acțiune umanitară este făcută și pentru imagine, dar în esență, ei fac un lucru bun, pe care PNL nu-l face.

Consecința acestei aberații îi afectează direct pe acei oameni sărmani care beneficiau de mici ajutoare; acum unii s-au întors pe străzi, la cerșit, alții, bătrâni și bolnavi, au rămas în aceste centre sociale fără ajutor.

„La Harghita este un caz și mai sinistru, deoarece aici discriminarea se face pe criterii etnice”, dezvăluie Iosefina. Niște politruci de etnie maghiară din Consiliul Județean din Harghita au decis alocarea pentru localitățile din nordul județului, cu populație majoritar românească, a unor sume mult mai mici decât fondurile alocate pentru localitățile cu populație maghiară. Românii, pe bună dreptate protestează împotriva acestei discriminări, pe când maghiarii spun că nu ei sunt de vină și că nu au nevoie de așa ceva ca cetățenii români să se uite strâmb la ei.

Aceste acțiuni sunt însă mai grave decât ar părea la prima vedere, deoarece contextul social din regiune este unul foarte sensibil, cu potențial imens de escaladare. „E ceva înfiorător, e o provocare, toate aceste discriminări încalcă legea administrației publice, dar mai grav, încalcă Constituția, deoarece nu pot exista cetățeni mai egali decât alții în România, pe criterii etnice!” încheie jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background