Washington Post dezvăluie „planul secret” al lui Trump pentru încheierea războiului din Ucraina

Postat de pe 8 aprilie 2024

Autor: Marius Ghilezan

Donald Trump are „un plan secret” pentru a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina, și anume acela de a convinge Ucraina să cedeze teritorii lui Putin. Iar asta în condițiile în care fostul președinte american susține că ar putea negocia un acord de pace în doar 24 de ore după ce va fi reales la Casa Albă. Informația, difuzată duminică de The Washington Post, a fost preluată și de presa din Rusia.

Fostul președinte al SUA ar fi dezvăluit că are un plan care să încheie „în numai o zi” războiul declanșat de Rusia în Ucraina, dacă va fi reales în noiembrie. Potrivit Washington Post, care citează surse din apropierea sa, Donald Trump a afirmat în discuții private că va putea pune capăt conflictului făcând presiuni asupra Ucrainei să cedeze părți din teritoriul său.

Astfel, propunerea lui Trump constă în a presa Ucraina să cedeze Rusiei peninsula Crimeea și regiunea de graniță Donbas, potrivit unor persoane care au discutat acest plan cu Trump sau cu consilierii săi, dar care au furnizat informația sub rezerva anonimatului, întrucât acele conversații au fost confidențiale, scrie WP.

Această abordare, nemenționată anterior, ar răsturna complet politica președintelui actual Joe Biden, care a pus accentul pe limitarea agresiunii rusești prin acordarea de ajutor militar Ucrainei, punctează ziarul american.

Washington Post notează de asemenea că unii experți de politică externă consideră că „ideea lui Trump l-ar recompensa astfel pe președintele rus Vladimir Putin și ar îngădui încălcarea prin forță a unor frontiere recunoscute internațional.”

sursă: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background