Vucic: Nu trebuie să punem în pericol nici viitorul european, nici prietenia cu China și Rusia

Postat de pe 8 ianuarie 2024

Vučić: Trebuie să găsim o poziție prin care nu punem în pericol nici viitorul european, nici prietenia cu China și Rusia. Totodată, trebuie să dezvoltăm Serbia

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a declarat astăzi că trebuie făcute schimbări profunde și esențiale în toate sferele vieții, pentru ca Serbia în continuare să progreseze.

”Expo 2027 este scopul nostru care trebuie să ridice și să dezvolte țara pentru ca cineva în viitor mai ușor să definească scopurile noastre. Noi trebuie să găsim unghiul nostru cu care nu vom pune în pericol nici viitorul european, nici prietenia cu China și Rusia. Și să ne dezvoltăm țara”, a spus președintele, menționând că pe 20 ianuarie va prezenta planurile și programele pentru următorii trei ani.

”Trebuie să terminăm totul până la 1 decembrie 2026. Trebuie să facem schimbări profunde și fundamentale în toate sferele vieții. Peste trei ani, multe orașe nu vom recunoaște. Numai în amenajarea zonei Expo vor fi investite 1,7 miliarde de euro”, a spus el și a explicat că se referă la construcția de obiective, căi ferate și altele.

Conform cuvintelor lui, vom avea mai mari investiții și acum se caută o modalitate de a nu crește rata datoriei publice, dar să putem investi în jur de două miliarde de euro în cele mai importante proiecte.

”Dorim să reconstruim peste 200 de școli, 12 dispensare sanitare, nouă spitale. Dar trebuie să schimbăm și unele metode și sistemul pentru ca țara să primească ceea ce plătește”, a spus președintele.

De asemenea, Vučić a spus că Serbia trebuie să dezvolte armata pentru a-și menține suveranitatea și neutralitatea militară și că țara va continua să investească în consolidarea capacităților militare.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background