Vosganian: Mesajul partidelor suveraniste nu ajunge la oameni pentru că liderii nu sunt credibili

Postat de pe 27 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Varujan Vosganian, fost Ministru al Economiei, a explicat de ce partidele suveraniste sunt atât de dezbinate și nu reușesc să se afirme suficient în condițiile în care, paradoxal, mai mult de 50% dintre votanți sprijină această opțiune.

Împreună cu Mohammad Murad, Varujan Vosganian este co-președinte al partidului ALDE, o grupare politică ce promovează suveranitatea, potrivit încadrării asumate de fostul Ministru al Economiei. Sondajele arată că peste 50% dintre români ar vota pentru suveraniști, însă, paradoxal, partidele din acest sector par a fi foarte dezbinate.

Varujan Vosganian consideră că „partidele care asumă suveranismul au intrat adesea pe un registru excesiv de vocal, pe un registru mai puțin convingător”. Cu alte cuvinte, majoritatea partidelor suveraniste au impresia că dacă se adună într-o piață, vociferează și încearcă să atragă atenția prin diverse metode, cum ar fi îmbrânceala unui primar sau huiduiala guvernului, ar putea căpăta încredere. De fapt, deși sunt mulți simpatizanți, din păcate cei care ajung să voteze se vor gândi de două ori înainte de a-și pune ștampila în dreptul suveraniștilor. Așadar, problema nu este la alegători, ci la liderii politici ai acestor partide suveraniste care sunt adeseori prea orgolioși și prea violenți în limbaj pentru ca oamenii să-și pună încrederea în ei.

„Pentru ca ideea suverană să joace un rol important în alegerile viitoare, eu cred că e nevoie de un partid care să nu refuze interacțiunea cu alte state, să nu fie anti-european, să aibă un limbaj civilizat, pentru că suveranitatea presupune un model de comportament și de educare”, a punctat Varujan Vosganian, oferind astfel cheia succesului partidelor suveraniste. Fostul Ministru al Economiei a sugerat că trebuie să se revină la o politică de identitate și că trebuie ca România să se impună mai mult, să nu mai stea și să accepte tot ce vine din afară. Principalele obiective trebuie să fie apărarea românilor, oferirea unor condiții de trai suficient de bune pentru ca românul să prospere și grija față de neam în general. Dar, momentan, guvernanții suferă de o boală grea și aparent contagioasă: lipsa de patriotism.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background