Virgil Popescu a premeditat distrugerea termocentralei Mintia. ANCHETĂ – Înregistrări si urma banilor

Postat de pe 10 ianuarie 2022

Autor: Iosefina Pascal

Vă prezint în exclusivitate afirmațiile contradictorii, mincinoase, ale ministrului Energiei, Virgil Popescu, care, în anul 2020, anunță că va salva termocentrala Mintia, că va găsi un investitor și că va fi preluată de Primăria Deva, sau de CJ Hunedoara. Dupa mai putin de un an de zile , însă, societatea a fost închisă. Termocentrala Mintia fiind singura centrală de mare putere în zona de N-V a României și producea 1,275 de megawați, echilibrând, practic, sistemul energetic al României. Din cele ce urmează veți afla cine este acest “investitor” și cum a fost premediatata scoaterea României de pe piața producției de energie electrică, transformându-ne în importatori de energie.


Valoarea pe piață a termocentralei Mintia este de peste 100 de milioane de euro, valoarea la care vor fi vândute activele, însă, este de doar 60 de milioane de euro. Odată ce va fi achiziționată de “investitor”, conform spuselor lui Virgil Popescu într-o înregistrare EXCLUSIVĂ, Mintia urmează “să fie trecută pe gaz”. Dar asta se va întâmpla TOT pe banii noștri, adică folosind banii din Fondul Național pentru Modernizare, nu banii investitorului. Mai mult decât atât, având în vedere contextul crizei actuale, trecerea pe gaz nu reprezintă o soluție viabilă, dacă avem în vedere spusele aceluiași Virgil Popescu și anume că “România este dependentă de gazul rusesc”.


Virgil Popescu – IANUARIE 2020: “Ministrul Economiei a vorbit în cadrul interviului despre situația de la CE Hunedoara, care acum se află în insolvență, și despre CE Oltenia, care urmează să intre într-un program de restructurare, având în vedere că va primi un ajutor de stat de 1,2 miliarde de lei pentru plata certificatelor de emisii de dioxid de carbon. La ambele companii, centralele urmează să fie trecute de pe cărbune pe gaz. La Hunedoara, centrala de la Paroșeni va fi trecută într-o nouă companie, urmând ca aceasta să investească în înlocuirea grupurilor de acolo de pe cărbune pe gaz. Centrala de la Mintia ar urma să fie preluată de Consiliul Județean Hunedoara sau de către Primăria Deva. În acest caz se ia în calcul posibilitatea de a fi folosit un tip de cărbune mai puțin poluant. Există un studiu comandat de către Comisia Europeană care analizează acest tip de cărbune, iar dacă testele vor fi favorabile, ar putea fi folosit la Mintia. În paralel, Romgaz are în plan construirea unei centrale pe gaz la Mintia, pe un teren al CE Hunedoara.”


Cristian Istoc, Președintele Sindicatului Solidaritatea, a făcut o serie de dezvăluiri care, coroborate cu dezvăluirile și înregistrarea prezentate în articol, confirmă premeditarea închiderii termocentralei:
”În 2019, când a venit ministrul Virgil Popescu la Economie, în 10 zile ne-a băgat în insolvență, deși noi ne pregăteam de aplicarea Ordonanței 60, care permitea darea în plată a activelor viabile de la Complexul Energetic Hunedoara, și avem acea solicitare de la Consiliul Județean Hunedoara să preia Termocentrala Mintia.

Ministrul Virgil Popescu a refuzat însă să o predea către Consiliul Județean, nici acum nu a dat un răspuns. A încercat să o dea firmei GSP Power, firmă băgată în PNRR pe ușa din dos, care trebuia să primească 600 milioane de euro”
Virgil Popescu – IUNIE 2021: “”Termocentrala de la Mintia nu se va tăia la fier vechi. Termocentrala de la Mintia – acolo se caută un investitor care să pună în loc cel puţin 800 de megawaţi – că sunt gaz, că sunt gaz cu hidrogen, că sunt orice altă tehnologie de producere în bandă – aia se va face. La fel se va întâmpla şi cu Paroşeni. (…)
Dar, ce să vedeți? În luna FEBRUARIE a anului 2021, deci cu luni de zile înainte de a anunță în spațiul public “schimbarea de strategie”, Virgil Popescu spunea într-o întâlnire că “..e praf Mintia, trebuie trecută pe gaz…avem fondul de modernizare”. Firma care a anunțat public, abia în iunie 2021, că “o va trece pe gaz” este chiar celebra firma GSP Power a lui Gabriel Comănescu, înființată în AUGUST 2020, deci DUPĂ băgarea termocentralei Mintia în insolvență. Firma lui Comănescu a primit O TREIME din sumele prevăzute în capitolul “Energie” al PNRR, adică 585 milioane de euro. O firmă cu ZERO activitate în domeniul producției de energie, condusă de un om cunoscut pentru modul în care își bagă propriile firme în insolvență pentru a nu-și plăti angajații, primește 600 MILIOANE de euro din PNRR.

Din păcate, însă, după Mintia-Paroșeni urmează și Turceni-Rovinari pentru că deja au fost înființate TOT în august-septembrie 2020 cel puțin încă două firme (ENERGY TRANSITION SRL si ENERGIE OLTENIA SRL) în care Gabriel Comănescu este implicat alături de celebrul senator PNL, Ion Iordache și Remus Vulpescu, fostul șef al Oficiului pentru Privatizare din Ministerul Economiei.
Pas cu pas…


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background