USRistul care patronează mafia din azilele de bătrâni – dezvăluiri șocante

Postat de pe 18 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În cursul zilei de ieri, a apărut un comunicat de la DNA despre un azil de bătrâni din Bacău unde s-au descoperit achiziții supraevaluate, fictive, care nu se reflectau în condițiile de trai ale bătrânilor internați. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a scos în evidență legătura dintre un membru al partidului USR, primar de oraș, și problemele din azilul descoperit de DNA.

Este vorba despre un azil de stat din Bacău, unde s-au găsit nereguli grave, bătrânii fiind ținuți în condiții proaste, deși achizițiile reflectate în documente ar fi trebuit să le ofere condiții perfecte. În urma anchetei DNA au fost demarate 15 urmăriri penale, fiind vizați consilieri locali, un funcționar de la Primăria Bacău și doi directori, al centrului și al DGASPC, precum și firmele cu care au fost încheiate contracte de achiziții.

Comunicatul DNA, de altfel foarte amplu, a trecut pe sub radarul presei. Jurnalista Iosefina Pascal a subliniat, însă, importanța acestui caz, pentru că este implicat în scandal un funcționar de la Primăria Bacău, omul de bază a primarului USR, Lucian Viziteu. Primarul Bacăului a fost implicat în felurite scandaluri de-a lungul timpului: a distrus mașina de serviciu pe care a condus-o în afara orelor de muncă, ulterior mușamalizând accidentul; a existat un scandal penal cu privire la modul în care gestiona banii partidului pentru chiria unui sediu supraevaluat care aparținea unei apropiate de-a sa.

Când DNA-ul realiza percheziții la azilul de bătrâni, Lucian Viziteu a ieșit public și a declarat că primăria nu are nicio legătură în acest scandal. S-a demonstrat, însă, că funcționarul de la primărie care este urmărit penal, Diana Ilie, este omul de bază al primarului de Bacău, ocupându-se de zona de PR și participând la fel de fel de conferințe de presă sau interviuri în numele primăriei și, implicit, în numele primarului.

„Mă șochează că Viziteu e ocolit de atâtea dosare penale, deși nu are cine știe ce performanțe, pentru că Bacăul arată groaznic. Dacă mâna dreaptă a primarului este urmărită penal, de ce oare nu este întrebat de sănătate și Viziteu. Acest subiect ar trebui să fie de interes național, având în vedere că există o legătură directă între funcționari ai primăriei, primărie, faptele de corupție și modul în care sunt batjocoriți vârstnicii respectivi, în timp ce banii băcăuanilor sunt tocați pe achiziții cu dedicație”, a punctat Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background