SOS și Șoșoacă au șanse în 2024 doar dacă-și temperează excesele verbale și comportamentale

Postat de pe 18 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu și-a expus viziunea asupra evoluției partidului S.O.S România și a Dianei Șoșoacă în anul electoral 2024.

Jurnalistul Ion Spânu și-a început analiza precizând că „S.O.S România ar avea mai mult succes dacă Diana Șoșoacă ar înțelege câteva chestiuni, pe care i le spun cu prietenie. Cel mai rău lucru, care este prost receptat de către opinia publică, de către forțele suveraniste din România, este că Diana Șoșoacă și-a îndreptat tirul nu către actuala putere, PSD și PNL, care numai de suveranism nu dă dovadă, ci spre un partener din același grup. Este o greșeală foarte mare. Eu cred că este o chestiune de orgoliu, dar oamenii vor interpreta că ar fi vorba despre o indicație a serviciilor secrete cu scopul de a minimaliza partidul AUR, care are o ascensiune mai mare”.

Ion Spânu a dezvăluit faptul că Diana Șoșoacă este, dincolo de manifestările sale vulcanice, un om foarte inteligent și bine pregătit, știind să se comporte și temperat. Diana Șoșoacă ar trebui să renunțe la rivalitatea cu George Simion, pentru că altfel încurajează alți actori politici, în special PSD-ul, să profite de situație și să-i pună pe cei doi unul împotriva celuilalt. S-a vehiculat în presă săptămâna aceasta posibilitatea unei alianțe între S.O.S România și PNȚCD. Însă, Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, este bănuit că ar face jocul serviciilor, potrivit spuselor lui Ion Spânu. În acest context, alăturarea S.O.S-ului de PNȚCD ar putea să diminueze scorul electoral al Dianei Șoșoacă.

La europarlamentare, S.O.S-ul Dianei Șoșoacă are șanse mici spre deloc. La parlamentare, Diana Șoșoacă are șanse să atingă pragul de 5%, însă sunt șanse și să reprezinte o voce puternică în opoziție, pentru că este posibil ca PSD și PNL să aibă o strategie pentru a forma majoritatea. Dacă AUR și S.O.S ar avea un proiect comun, atunci scorul lor de după alegeri le-ar oferi un rol foarte important în țară. Pe un model similar finalei Băsescu-Geoană, obiceiul Dianei Șoșoacă de a-l înjura constat pe George Simion ar putea să ostilizeze electoratul S.O.S, astfel încât în turul 2, dacă finala va fi între Ciolacu și Simion, Ciolacu să câștige.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background