Ursula von der Leyen va veni în România pe 27 septembrie

Postat de pe 22 septembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Comisia Europeană a confirmat vizita Ursulei von der Leyen pe 27 septembrie.

”Pot confirma că evaluarea PNRR al României va fi finalizată în zilele următoare și că președintele Comisiei Europene va vizita Bucureștiul pe 27 septembrie. Ne așteptăm ca evaluarea să fie finalizată până atunci”, a declarat Dana Spinanț, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în timpul unei conferințe de presă.

Vizita Ursulei von der Leyen are loc la numai două zile după congresul în care PNL își va alege un președinte. Eurodeputatul din partea PNL Gheorghe Falcă declara că președintele Comisiei a participat la toate semnările PNRR, afirmând că aceasta va veni în România cel mai probabil pe 24 septembrie.

La finalul lunii august, ministrul Proiectelor Europene de la acea vreme declara că România va primi în acest an circa 1,9 miliarde de euro. Premierul Cîțu preciza și el că acordarea banilor nu este condiționată de reformele în domeniul Justiției, asumate prin MCV. Planul Național de Redresare și Reziliență destinat României are o valoare de 29,2 miliarde de euro și este structurat pe 15 componente.

Sursă text: Știripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background