Un primar sârb expune ”caracatița mafiotă” din țara sa

Postat de pe 5 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cadrul emisiunii ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, a fost prezentată situația liderului unui grup criminal organizat. Acesta a afirmat că s-a întâlnit cu președintele Serbiei care i-a cerut diferite favoruri.

Primarul orașului Novi Sad, Miloš Vučević, urmărește expunerea ”caracatiței mafiote” despre care afirmă că se află în jurul șefului statului. Inițiativa a venit după ce liderul unei bande de crimă organizată, Veljko Belivuk, a recunoscut legăturile sale cu președintele sârb. Belivuk a fost liderul unei bande criminale notorie formată în 2013, care a dezvoltat conexiuni cu contractorii de securitate privată. Ulterior, gruparea și-a format legături cu oficialități din stat, precum consilierul superior de politie și secretarul general al guvernului sârb.

Presa sârbă a citat o presupusă declarație în care Belivuk susținea ca i-a făcut regimului numeroase favoruri. Printre acestea se numără prevenirea violențelor la parada Pride și stoparea scandărilor împotriva președintelui Vučić la meciurile de fotbal. Belivuk pretinde că l-a întâlnit personal pe șeful statului, precum și pe alți membrii ai partidului de guvernământ.

Nu este prima dată când Vučević depune o plângere penală împotriva președintelui Vukic. În 2019, primarul a adus acuzații împotriva președintelui sârb și fratelui său, dar plângerea a fost respinsă. Presa afirmă că aceeași strategie ar putea fi folosită din nou pentru a se împiedica efectuarea unei investigații adecvate. Un judecător al Curții de Apel din Belgrad, Miodrag Majić, a declarat că acuzația adusă de primar este o parodie.

Emisiunea ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Gold FM. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background