Italia și Grecia se află sub asediul migranților

Postat de pe 5 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Italia și Grecia fac apel la Uniunea Europeană și Frontex pentru a grăbi procesul de relocare a migranților. În cadrul emisiunii ”Lumea-i cum este”, s-au prezentat încercările acestor state de a ajunge la un consens cu blocul comunitar.

Italia a solicitat din nou o redistribuire a migranților ajunși pe teritoriul său. Totuși, de ani buni nu s-a ajuns la nicio înțelegere cu statele blocului comunitar vizavi de distribuirea migranților. Ministerul de interne din Italia a înregistrat anul aceste peste 30 200 de migranți ajunși pe teritoriul țării. Numărul refugiaților este dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, nici Grecia nu este mulțumită de ceea ce se petrece la nivel european. Liderii au trimis o cerere celor două instituții, cu scopul întoarcerii în Turcia a 2000 de solicitanți de azil respinși. Atenta afirmă că Turcia a blocat în ultimele 17 luni reîntoarcerea persoanelor care nu sunt eligibile pentru azil. Persoanele fără protecție internațională care au intrat în Grecia din Turcia după 20 martie 2016, trebuie să se întoarcă.

Procesul de returnare s-a oprit pe 15 martie din 2020, când Turcia a făcut referire la dificultățile cauzate de izbucnirea pandemiei. Timp de aproximativ 17 luni, Turcia a refuzat să își pună în aplicare angajamentele. Între timp, noul pact pentru migrație propus de Comisia Europeană se află în impas din cauza diviziunilor dintre statele membre.

Emisiunea ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Gold FM. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background