Majoritatea sârbilor speră să adere la Uniunea Europeană

Postat de pe 5 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Majoritatea populației Serbiei este de acord cu aderarea statului în Uniunea Europeană. În același timp, liderii politici fac gesturi de prietenie față de Rusia și niciun pas înainte în relația cu Kosovo.

Potrivit unui sondaj derulat de Ninamedia, sârbii consideră Uniunea Europeană principalul donator, partener comercial și de investiții al țării. 54% dintre respondenți susțin aderarea Serbiei și sunt entuziasmați față de această schimbare. Totuși, o treime dintre cetățenii sârbi se opune intrării Serbiei în Uniunea Europeană. Dacă cei cu drept de opinie ar fi luați în calcul, atunci 62% din populație ar fi în favoarea aderării.  

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-29 de ani reprezintă mai mult de două treimi din segmentul pro-european al populației. Sondajul a mai arătat că sârbii văd Uniunea Europeana într-o lumină predominant pozitivă. O asociază cu oportunitățile și progresul, cu un standard economic mai bun și cu respectarea drepturilor omului. Totuși, președintele sârb nu are în plan normalizarea relațiilor cu Kosovo și își declară frustrarea vizavi de procesul de aderare.

Emisiunea ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Gold FM. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background